DODIK: Sa delegacijom Srbije sutra ćemo razgovarati o značajnim projektima!
Milorad Dodik, Foto: Print Screen Youtube

važno

DODIK: Sa delegacijom Srbije sutra ćemo razgovarati o značajnim projektima!

U kontinuitetu održavamo sastanke

Objavljeno:

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će sutra sa rukovodstvom Srbije u Banjaluci razgovarati o realizaciji značajnih projekata.

"U kontinuitetu održavamo sastanke Saveta za sprovodjenje Sporazuma o specijalnim vezama i razmatramo dosadašnje rezultate i projekte koje smo realizovali", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Navodeći da RS i Srbija imaju dobre odnose, on je precizirao da će se razgovarati o tome kada će početi radovi na izgradnji hidroelektrane "Buk bijela" i još dve hidrocentrale na reci Drini.

"Biće reči i o izgradnji aerodroma u Trebinju, gde su preduzete pripremne radnje, a Srbija obezbedila novac iz budžeta, nakon čega su Bošnjaci podneli prijavu Ustavnom sudu BiH da bi proces usporili", kazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, na sastanku će biti reči i o epidemiološkoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa, snabdevanju gasom, kao i o izgradnji dela auto-puta do Rače.

"Srbija od Kuzmina već gradi deonicu. Postoji obećanje da će pomoći izgradnju auto-puta od Rače do Bijeljine. Sve su to velike teme, a sa delegacijom Srbije razgovaraće naši značajni ljudi", kazao je Dodik.

Još je rekao da je jedan od značajnijih dogovora Republike Srpske i Srbije zajedničko obeležavanje dogadjaja iz istorije srpskog naroda.

"Zajednički smo uveli praznik kojim se u septembru obeležava naša zastava, a finalizujemo dogovor da školski program iz grupe nacionalnih predmeta bude identičan. To govori o tome koliko smo se odmakli od onih koji su tražili da istorija BiH bude napisana za sve narode, iako je potpuno različita", kazao je Dodik.

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću će sutra u Banjaluci, povodom Dana grada, biti dodeljeno najviše gradsko priznanje - "Ključevi grada" i povelja počasnog gradjanina Banjaluke.

U delegaciju Srbije u Banjaluku će doputovati i predsednik Narodne skupštne Srbije Ivica Dačić, premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali.

Bonus video:

01:06

Pedagog Repac savetuje roditelje kako da prijave nasilje u školi

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.