Srbi i Muslimani ne prestaju da se glože oko referenduma: Šta na sve to kaže hrvatski član predsedništva?
Foto: Fonet

Samo lagano

Srbi i Muslimani ne prestaju da se glože oko referenduma: Šta na sve to kaže hrvatski član predsedništva?

- Preporučio bih kolegama da manje komentarišemo dane iza nas, a da se okrenemo evropskoj budućnosti
Objavljeno:

Hrvatski član Predsedništva BiH i predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović ne očekuje eskalaciju situacije u BiH nakon referenduma u Republici Srpskoj i izjavio da je siguran da visoki predstavnik Valentin Incko neće koristiti svoja ovlašćenja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- U BiH kad jedni slave, drugi uglavnom protestuju. Oko svega, tako i oko datuma. Da smo se mogli dogovoriti oko državnih praznika i blagdana, imali bi zakon o njima. Što pre prebacimo teme u realan okvir života BiH, izađemo iz okvira kampanje, biće nam lakše. Preporučio bih kolegama da manje komentarišemo dane iza nas, a da se okrenemo evropskoj budućnosti u BiH, kazao je Čović za hrvatsku RTL.

Upitan da li ovaj referendum ima bilo kakvog uticaje na Hrvate u BiH, Čović naglašava da je uveren da neće imati te je njegovo nastojanje, kao i stranke na čijem je čelu, evropski put BiH i unutrašnja stabilnost zemlje.

foto: Fonet

Na pitanje da li veruje da će visoki predstavnik Valentin Incko iskoristiti svoja ovlasćenja i može li nakon toga situacija u BiH da eskalira, Čović je rekao da je sigurnan da se to neće dogoditi.

- Mi ćemo se već za dva dana okrenuti drugim temama, poručio je Čović, prenela je Fena.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.