RADOVAN VIŠKOVIĆ: Vlada RS odobrila dodatnih 3,7 miliona evra za nabavku 160.000 doza KINESKE VAKCINE!
Radovan Višković, Foto: Beta / Slobodan Miljević

nada se

RADOVAN VIŠKOVIĆ: Vlada RS odobrila dodatnih 3,7 miliona evra za nabavku 160.000 doza KINESKE VAKCINE!

On je naveo da je bilo obećano da će isporuka ići sukcesivno ili mesečno do nekih 50.000 doza

Objavljeno:

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Vlada RS odobrila dodatnih 7,2 miliona KM (oko 3,7 miliona evra) za nabavku 160.000 doza kineske vakcine za 80.000 stanovnika RS.

"Obećano nam je da kada izvršimo svoje obaveze, što ćemo učiniti već početkom naredne sedmice, možemo očekivati tu isporuku, i to krajem ovog ili početkom idućeg meseca", kazao je Višković novinarima u Banjaluci.

On je dodao da zbog ranijih dešavanja ne veruje u to sve dok te vakcine ne budu u RS.

Višković je dalje kazao da je s premijerkom Srbije Anom Brnabić dogovarao novu donaciju vakcina za Republiku Srpsku da ne bi došlo do zastoja u vakcinisanju građana ovog bh. entiteta.

"Zahvalan sam joj na tome i imunizacija u RS teče... Ako na to dodamo pomenutih 7,2 miliona KM za kineske vakcine, gotovo se približavamo cifri od 30 miliona KM (oko 15 miliona evra) koje smo uplatili za više od milion vakcina za Srpsku. Isporuka, nažalost, nije onakva kakvu smo planirali i kako je neko obećavao", rekao je Višković.

Prema njegovim rečima, ruskoj strani plaćeno je oko 13 miliona KM (oko 6,6 miliona evra) za nabavku oko 400.000 doza ruske vakcine, te da je potpisan ugovor za okvirno oko 1,2 miliona doza, ukoliko zatrebaju.

"U ugovoru stoji da je rok isporuke vakcina do šest meseci", kazao je on, navodeći da se vakcine nabavljaju putem kompanije "Krajina grup".

On je naveo da je bilo obećano da će isporuka ići sukcesivno ili mesečno do nekih 50.000 doza.

"Nažalost, to se nije desilo i to je jedini propust tog ugovora. Očekujemo i imamo obećanje ruskih partnera da će oni ispuniti svoje obaveze. Nama se žuri, a njima, očito, ne žuri", rekao je Višković.

Bonus video:

01:29

Sa Instituta za primenu nuklearne energije objašnjavaju kada smo zaštićeni posle vakcinisanja

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.