BESAN! KO ĆE VUČIĆU URUČITI PRIZNANJA POVODOM DANA BANJALUKE: SNSD menja pravila, STANIVUKOVIĆ ZAGRMEO
Draško Stanivuković, Foto: printscreen

odlučite se

BESAN! KO ĆE VUČIĆU URUČITI PRIZNANJA POVODOM DANA BANJALUKE: SNSD menja pravila, STANIVUKOVIĆ ZAGRMEO

Ilić je na današnjem zasedanju kolegijuma Skupštine grada rekao da nagrade uručuje predsednik Skupštine grada

Objavljeno: 15:35h

Povodom 22. aprila, Dana grada Banjaluka, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću biće uručeno najviše priznanje – Ključ grada sa poveljom počasni građanin. Priznanje grada Banjaluka Vučiću uručiće predsednik gradske Skupštine Mladen Ilić iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), što je promena u odnosu na ranije godine, kada je priznanje dobitniku uručivao gradonačelnik Banjaluke.

Ilić je na današnjem zasedanju kolegijuma Skupštine grada rekao da nagrade uručuje predsednik Skupštine grada i osobe koje on ovlasti.

"Imam informacije da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić taj dan boraviti u Banjaluci, tako da planiramo da mu uručimo i priznanje", rekao je Ilić.

Dodao je da on "želi sebi dozvoliti" da uruči priznanje Vučiću.

"Ostale nagrade bi trebalo da dodele drugi predstavnici partija, ako žele. Imam ambiciju da ovlastim sve predstavnike političkih partija koje su deo gradskog parlamenta da dodeljuju priznanja", naveo je Ilić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković (PDP) izjavio je da se radi o nevidjenom presedanu.

"Ovo će biti prvi put da gradonačelnik ne uručuje najvažnije gradsko priznanje. To je takva sramota i radiću još više i daću sve od sebe da se ovo nikada više ne dogodi", kazao je Stanivuković.

On je istakao da je, kako je kazao, iznenadjen količinom inovacija koje je vladajuća većina, sa SNSD-om na čelu, spremna da izmisli.

"Vi nas vraćate u procedure koje nikada nisu bile. Poštujem pravila i nisam znao da vi o tome odlučujete", odgovorio je Stanivuković predsedniku gradske skupštine.

Na lokalnim izborima održanim u novembru prošle godine Stanivuković je, kao kandidat opozicionih stranaka, pobedio kandidata SNSD-a Igora Radojičića, u trci za gradonačelnika Banjaluke.

Tako je SNSD posle 22 godine izgubio mesto prvog čoveka najvećeg grada u RS, ali zajedno sa koalicionim partnerima ima većinu u gradskoj skupštini.

Bonus video:

00:39

Miodrag Dragičević: Nagrada koju sam dobio donosi veliku odgovornost

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.