Dodik: Referendum je uspeo, Republika Srpska je država! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

Narod je odlučio

Dodik: Referendum je uspeo, Republika Srpska je država! (FOTO) (VIDEO)

Procenjuje se da je na referendum izašlo između 59 i 60 odsto od 1.219.399 upisanih glasača. Konačni rezultati biće saopšteni danas u podne
Objavljeno: 07:42h

Danas smo ispisali još jednu stranicu naše slavne istorije i rekli da smo narod koji se bori za slobodu, za svoje pravo, stečeno pravo koje smo osvojili i ne vrijeđa nikog drugog, izjavio je Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, koji je Republiku Srpsku u Palama nazvao državom, javlja Anadolu Agency.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema rezultatima sa 71 odsto glasačkih mesta, 99,79 odsto građana je zaokružilo "da", odgovarajući na referendumsko pitanje "Da li podržavate da se 9. januar obeležava i slavi kao Dan Republike Srpske?".

Referendum u Republici Srpskoj - uspeo! Završeno glasanje, 99.8% za 9. januar! (FOTO) (VIDEO)

Procenjuje se da je na referendum izašlo između 59 i 60 odsto od 1.219.399 upisanih glasača. Kako je objavljeno u Banjaluci, konačni rezultati biće saopšteni danas u podne. Zvaničnici u RS su izrazili zadovoljstvo što je referendum protekao u miru, a predsednik Milorad Dodik je poručio da će ovaj referendum ući u istoriju RS, koja ovim nije želela nikoga da ugrozi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.