Referendum u Republici Srpskoj - uspeo! Završeno glasanje, 99.8% za 9. januar! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuter

narod odlučuje

Referendum u Republici Srpskoj - uspeo! Završeno glasanje, 99.8% za 9. januar! (FOTO) (VIDEO)

Prema prvim nezvaničnim rezultatima na referendumu o Danu RS, 99,80 odsto građana se izjasnilo da želi da 9. januar i ubuduće obeležava kao Dan Republike u RS.
Objavljeno: 23:39h

Prvi nezvanični rezulati objavljeni su na osnovu obrađenih 30,76 glasačkih mesta, saopštio je predsednik Republičke komisije za sprovođenje referenduma Siniša Karan. Na tih obrađenih 30,76 posto glasačkih mesta, glasalo je 154.019 glasača. Procenjeno je da je na referendum izašlo između 56 i 60 posto upisanih birača.

Ovo je govor koji bi mogao da promeni istoriju Balkana: Dodik Srpsku nazvao državom! (FOTO) (VIDEO)

Referendum je održan u atmosferi veoma podignutih tenzija na relaciji Banjaluka - Sarajevo, s obzirom na to da je Ustavi sud BiH, koji rukovodstvo RS ne priznaje, stao na stanovište da je neustavan.

Izetbegović: Dodik će završiti kao Sadam, Gadafi i Milošević!

Deveti januar je veoma važan za Srbe u RS jer je toga dana 1992. godine na Palama tadašnja skupština srpskog naroda u BiH, nakon zanemarivanja volje Srba od Bošnjaka i Hrvata, proglasila Srpsku Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Deveti januar ostaje Dan Republike Srpske! Dodik: Sram bilo svakog Srbina koji nije glasao! (VIDEO)

Bošnjaci su bojkotovali referendum o danu RS uz “referendumsku kafu, a Hrvati u RS se nisu oglašavali. Dvanaestog avgusta iste godine naziv je promenjen u Republika Srpska.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.