AKO KRENE S TIM, IMA DA BUDE UHAPŠEN: Dodiku se preti, pominje se i čuvena BABA VANGA!
Milorad Dodik, Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC

AU!

AKO KRENE S TIM, IMA DA BUDE UHAPŠEN: Dodiku se preti, pominje se i čuvena BABA VANGA!

Nakon ove diskusije predsedavaući Bakir Izetbegović (SDA) je na predlog SNSD-a dao pauzu od pola sata

Objavljeno:

Poslanik SDP-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović izjavio je da će u slučaju da Milorad Dodik krene u rušenje ustavnog poretka BiH, pozvati na njegovo hapšenje.

"Zakoni i Ustav se u BiH moraju poštivati, za sve, pozvao sam na hapšenje Dodika ako krene u rušenje ustavnog poretka", kazao je to više puta Bećirović u diskusiji sa zamenikom predsedavajućeg Nikolom Špirićem (SNSD).

"Dodik najavljuje da će ugroziti teritorijalnu celinu BiH, za to je predviđena najteža zatvorska kazna", naveo je Bećirović i dodao: "Nisam ništa izmišljao, a država BiH ima instrumente da se odbrani. Ako Dodik krene u rušenje ustavnog poretka, pozivam na njegovo hapšenje".

Špirić je na to kazao da što je više Denisa Bećirovića i ovakvih nastupa, to je manje one BiH za koju se sam Bećirović zalaže.

"Da li je on baba Vanga da tumači šta je i kako. Molim Denisa, u interesu BiH, da ne šalje ovakve poruke", zaključio je.

Nakon ove diskusije predsedavaući Bakir Izetbegović (SDA) je na predlog SNSD-a dao pauzu od pola sata, preneo je sarajevski portal Klix.

Bonus video:

14:25

Espreso Interjvu: Ana Grozdanović

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.