TESTIRANI MIGRANTI U VELIKOJ KLADUŠI: Na koronavirus pozitivno 135 migranata
ilustracija, Foto: Youtube printscreen, Ilustra

KORONA VIRUS

TESTIRANI MIGRANTI U VELIKOJ KLADUŠI: Na koronavirus pozitivno 135 migranata

On je istakao da je to nedopustiv propust međunarodnih organizacija i agencija koji upravljaju centrom

Objavljeno:

Virusom korona zaraženo je 135 migranata u privremenom prihvatnom centru "Miral" u Velikoj Kladuši, potvrđeno je danas na sastanku Operativne grupe za situaciju sa migrantima i izbeglicama na području Unsko-sanskog kantona.

Na virus korona su u proteklim danima testirani svi korisnici “Mirala”, a kantonalni premijer Mustafa Ružnić je rekao Srni da je zabrinjavajuće što je nakon toga 55 zaraženih migranata napustilo kamp i uputilo se u nepoznatom pravcu, prenosi Srpskainfo.

On je istakao da je to nedopustiv propust međunarodnih organizacija i agencija koji upravljaju centrom.

Ružnić je apelovao da Kantonalno tužilaštvo reaguje o ovom pitanju i ispita odgovornost za ovakvo ugrožavanje zdravstveno-epidemiološke situacije u kantonu.

Zbog povećanog broja obolelih korisnika usluga prihvatnih centara, na sastanku su najavljeni pojačani nadzor i kontrola, odnosno onemogućavanje ulaska migranata i izbeglica u Unsko-sanski kanton.

Na današnjem sastanku zatražena je pomoć nadležnih institucija BiH u pronalasku adekvatnog prostora za lečenje ljudi sa težom kliničkom slikom, jer su zdravstvene ustanove u kantonu preopterećene, a Ružnić se nada adekvatnoj reakciji.

Bonus video:

00:22

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Mirjana Petrović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Blic/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.