SARAJEVSKI STUDENTI ODRŽALI PROTEST UPOZORENJA: Ispred zgrade kantonalne vlade ostavili KESICE KROMPIRA! (VIDEO)
Bore se za hranu, Foto: Printscreen/Twitter

NEZADOVOLJNI

SARAJEVSKI STUDENTI ODRŽALI PROTEST UPOZORENJA: Ispred zgrade kantonalne vlade ostavili KESICE KROMPIRA! (VIDEO)

Kantonalni premijer Edin Forto je podržao studente, rekavši da su oni u pravu, ali i da su se problemi gomilali 20 godina

Objavljeno:

Sarajevski studenti održali su danas protest upozorenja ispred zgrade kantonalne vlade u Sarajevu, gde su simbolično ostavili kesice krompira.

Kantonalni premijer Edin Forto je podržao studente, rekavši da su oni u pravu, ali i da su se problemi gomilali 20 godina.

Predsednik Udruženja studenata Studentskog centra Kenan Velagić na protestu rekao da studenti traže svoja prava i da se, kako je kazao, u 21. veku bore za hranu.

"Dakle mi se vraćamo vekovima unazad. Dobili smo mi nešto od kantona, a to nešto je, kako oni kažu, enormna količina krompira. Mi nismo platili krompir, već svu hranu koja je navedena u meniju. Pokušavaju da nas uteše krompirom", rekao je.

On je kazao da se ništa ne može popraviti, ukoliko se 45 dana samo prepucavaju da li je neko direktor ili nije.

"Nama treba direktor, potpisnik, da potpiše javne nabavke i isplate dobavljačima. Mi imamo zalihe hrane za još nekoliko dana. Mi nećemo da živimo na tome da redovno sve plaćamo, a da zavisimo o nekim donacijama. Ono što smo platili, treba da dobijemo", dodao je, rekao je, između ostalog, Velagić, preneo je sarajevski portal Klix.

Bonus video:

04:29

NEMANJA JE NAJBOLJI KUVAR NA BRODU! Otkrio nam je tajnu svoje kuhinje i šta to njegovu hranu čini ukusnom!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.