TUGA: Preminula Galina Marjanović!
Galina Marjanović, Foto: Printscreen/Youtube

OSNIVAČ HUMANITARNOG UDRUŽENJA ŽENA

TUGA: Preminula Galina Marjanović!

Na njenu inicijativu je u Banjaluci osnovano Humanitarno udruženje žena "Duga" čija je predsednica bila 27 godina

Objavljeno:

Galina Marjanović, humanitarac, dugogodišnja predsednica i osnivač Humanitarnog udruženja žena "Duga" iz Banjaluke, preminula je od posledica virusa korona.

Galina Marjanović je rođena 1947. godine u Banjaluci gdje je završila osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Na Višoj defektološkoj školi u Beogradu je nastavila školovanje i 1968. godine stekla zvanje defektologa i 27 godina radila sa decom oštećenog sluha i govora.

Iskustvo stečeno u školi i radu sa decom, veliku ljubav i požrtvovanost prenela je na decu izbeglica koje je ratni vihor doveo u Banjaluku.

Na njenu inicijativu je u Banjaluci osnovano Humanitarno udruženje žena "Duga" čija je predsednica bila 27 godina.

Imala je viziju da doprinese stvaranju boljih i humanijih uslova života u cilju smanjenja siromaštva, ekonomskog osnaživanja žena, očuvanju duhovnosti i širenju ljubavi među ljudima.

"Duga" je samo u prvih deset godina rada pomogla oko 130.000 evidentiranih lica za šta je 2011. dobila i Plaketu grada za humanost.

Učestvovala je na velikom broju konferencija od čega je najznačajnija bila Konferencija žena u Beču 1997. godine na poziv Hilari Klinton, gde je uprkos velikom broju lobista, svojom snalažljivošću i mudrošću, celom svetu ispričala priču o stradanju Srpkinja.

Širenju istine o stradanju i dobroti našeg naroda je doprinelo njeno poznastvo sa Peterom Handkeom, velikim prijateljem srpskog naroda.

Bonus video:

00:23

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Sandra Bugarski pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/RTRS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.