Počeo sastanak Dodika i Putina: Rusija podržala Republiku Srpsku!
Foto: Reuters

konačno se sreli

Počeo sastanak Dodika i Putina: Rusija podržala Republiku Srpsku!

Milorad Dodik, predsednik RS, u Moskvi je dobio podršku od predsednika Rusije Vladimira Putina, EU i zapadne sile ponovile su da Banjaluka krši Ustav BiH
Objavljeno:

Predsednik RS u četvrtak u Moskvi razgovarao sa prvim čovekom Ruske federacije, pozicije ključnih aktera nepromenjene uoči referenduma.

Dva dana pred referendum u Republici Srpskoj, koji je pokrenuo nove varnice u Bosni i Hercegovini, ali i spoljnopolitičku bitku vodećih svetskih igrača, svi glavni akteri ostali su zakucani na svojim pozicijama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Milorad Dodik, predsednik RS, u Moskvi je dobio podršku od predsednika Rusije Vladimira Putina, EU i zapadne sile ponovile su da Banjaluka krši Ustav BiH, Sarajevo pušta signale da su mogući sukobi, dok zvanični Beograd čvrsto stoji na poziciji smirivanja tenzija.

Vučić o nameri Dodika: Jasno protiv referenduma u RS!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je u Njujorku da Srbija nije podržala referendum u RS, ali da podržava teritorijalni integritet RS unutar BiH, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Gostujući na Institutu "Ist Vest", Vučić je priznao da je bilo veoma teško javno izneti takav stav, ali da je naša vlada to, ipak, učinila:

- Na ceremoniji otvaranja novog auto-puta u Banjaluci taj stav sam preneo i grupi od oko 5.000 Srba i pozvao ih na smirivanje situacije. Istinu govoreći, nisam čuo ostale lidere sa Balkana da kažu nešto slično. Srbija ima jasno stanovište koje je veoma lako razumeti i smatram da je to odgovoran i ozbiljan stav.

foto: Fonet

Pred susret sa Putinom, predsednik RS Dodik je, za "Novosti", prokomentarisao spekulacije da bi referendum mogao da izazove rat:

- Ne treba da se naseda na propagandu iz Sarajeva, čiji je cilj plašenje javnosti.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.