TEGLETIJA I ZVANIČNICI RS ČESTITALI USKRS KARDINALU PUJIĆU I SVIM VERNICIMA: Neka praznik podseti na načela dobrote
Zoran Tegeltija, Foto: Printscreen/Youtube

uskrs

TEGLETIJA I ZVANIČNICI RS ČESTITALI USKRS KARDINALU PUJIĆU I SVIM VERNICIMA: Neka praznik podseti na načela dobrote

Cvijanović je poželela da "duh uskršnjih praznika u ovom teškom i izazovnom vremenu punom iskušenja, bude nadahnuće i prilika da se vratimo pravim životnim vrednostima"

Objavljeno:

Predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim vernicima u Bosni i Hercegovini (BiH) koji Uskrs praznuju po gregorijanskom kalendaru.

"U ime Saveta ministara i u svoje lično ime, vama, sveštenstvu i svim vernicima koji ovaj veliki hrišćanski praznik praznuju po Gregorijanskom kalendaru, upućujem iskrene čestitke povodom praznika Uskrsa", naveo je Tegeltija u čestitki.

Poručio je da "u ovim trenucima, kada je čovečanstvo izloženo velikim izazovima, neka praznik Hristovog uskrsnuća podseti na temeljna verska načela dobrote i ljubavi prema bližnjem, ali i na veću potrebu uzajamnog poštovanja i solidarnosti, kako bi zajednički prevazišli izazove pred nama".

Čestike kardinalu Puljiću i katoličkim vernicima povodom predstojećeg velikog hriščanskog praznika Uskrsa uputili su i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer RS Radovan Višković.

Cvijanović je poželela da "duh uskršnjih praznika u ovom teškom i izazovnom vremenu punom iskušenja, bude nadahnuće i prilika da se vratimo pravim životnim vrednostima".

"Samo osnaženi verom i nadom u bolje sutra možemo da istrajemo, zato pokažimo odgovornost jedni za druge, solidarnost i međusobno poštovanje", navela je Cvijnovićeva u čestitki.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je u čestitki poželeo vernicima, koji Uskrs praznuju po Gregorijanskom kalendaru, da praznične dane proslave sa svojim najbližima, u ljubavi i blagostanju.

"Neka nas radost veličanstvenog praznika Hristovog uskrsnuća podseti na važnost međusobnog razumevanja, saosećanja i ljubavi jednih prema drugima kao nadahnuće za dostojanstven život svakog od nas i svih zajedno u Republici Srpskoj", istakao je Višković u čestitki.

Bonus video:

01:32

ZAŠTO SMO DEPRESIVNI TOKOM PRAZNIKA? Stručnjak OTKRIVA kako da se izborimo s CRNIM MISLIMA u ovom periodu (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.