DOĐITE U SREBRENICU PA DA PRIČAMO O GENOCIDU: Memorijalni centar uputio poziv Krivokapiću, Abazoviću i Leposaviću!
Srebrenica, Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

pozvani su

DOĐITE U SREBRENICU PA DA PRIČAMO O GENOCIDU: Memorijalni centar uputio poziv Krivokapiću, Abazoviću i Leposaviću!

Presude sudova su, kažu, poslednja tačka do koje pojedinac treba da poseže da bi "shvatio da je u Srebrenici počinjen genocid"

Objavljeno:

Upravni odbor Memorijalnog centra Srebrenica pozvao je premijera Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, potpredsednika Dritana Abazovića i ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića da dođu u Srebrenicu i upoznaju se sa činjenicama o, kako navode, genocidu.

U saopštenju tog centra, koje prenose sarajevski mediji, navodi se da su poslednje izjave premijera Krivokapića, potpredsednika Abazovića i ministra Leposavića, kojima se, kako tvrde, genocid negira, relativizuje ili se relativizuju druge izjave o dovođenju u pitanje "sudskih utvrđenih činjenica", predstavljaju "udar na vladavinu prava i proces pomirenja u regionu".

Krivokapić, Abazović i Leposavic su pozvani da posete Memorijalni centar i, kako se navodi, u Potočarima, odaju počast žrtvama, gde "imaju direktni uvid u lične predmete i lične priče preživelih svedoka genocida".

Presude sudova su, kažu, poslednja tačka do koje pojedinac treba da poseže da bi "shvatio da je u Srebrenici počinjen genocid".

Bonus video:

03:19

DRECUN OBELODANIO NOVE PODATKE O POGROMU SRBA 17. MARTA

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.