SMENJEN MINISTAR ZA LJUDSKA PRAVA I IZBEGLICE BiH MILOŠ LUČIĆ: Odluku doneo Zoran Tegeltija
Miloš Lučić, Foto: Printscreen/Youtube

SMENA

SMENJEN MINISTAR ZA LJUDSKA PRAVA I IZBEGLICE BiH MILOŠ LUČIĆ: Odluku doneo Zoran Tegeltija

U skladu sa dogovorom političkih partija o formiranju Veća ministara BiH i raspodele ministarstva, Ministarstvo za ljudska prava i izbeglice je pripalo predstavnicima RS

Objavljeno:

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine je sa 21 glasova "za" i 13 "suzdržanih" smenio danas ministra za ljudska prava i izbeglice BiH Miloša Lučića iz DNS-a. Odluku o smeni ministra Lučića doneo je predsedavajući Veća ministara Zoran Tegeltija.

- U skladu sa dogovorom političkih partija o formiranju Veća ministara BiH i raspodele ministarstva, Ministarstvo za ljudska prava i izbeglice je pripalo predstavnicima RS. Prema koalicionom sporazumu političkih partija iz RS, funkciju ministra za ljudska prava i izbeglice pripala je Demokratskom narodnom savezu (DNS), a na istu je imenovan Miloš Lučić kao predlog ove partije.

S obzirom da je DNS donio odluku o napuštanju koalicije i daljem opozicionom delovanju, a imajući u vidu da trenutni saziv Veća ministara nema podršku predstavnika DNS-a u Predstavničkom domu PSBiH, odlučeno je kao u dispozitivu, navodi se kao razlog za ovakvu odluku.

Bonus video:

02:48

SRPSKA LISTA U TRCI ZA 10 MANDATA ZA PRIŠTINSKU VLADU: Šta Srbi na KiM mogu da očekuju posle izbora? (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Dnevni avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.