NEOPISIVA TUGA! SAHRANJEN MALENI VUKAŠIN: Porodica neutešna, ceo grad došao da ga ISPRATI
Vukašin Samardžija, Foto: MUP Srpske

tragedija

NEOPISIVA TUGA! SAHRANJEN MALENI VUKAŠIN: Porodica neutešna, ceo grad došao da ga ISPRATI

Opelo je služio vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije sa nevesinjskim sveštenstvom

Objavljeno:

Tragično nastradali dečak Vukašin Samardžija, sahranjen je danas na Gradskom groblju u Nevesinju.

Malog Vukašina došlo je da isprati celo Nevesinje. Neutešni su bili Vukašinovi roditelji i mlađi brat, ali i ostala rodbina, komšije drugari iz škole, nastavnici i svi građani koji su na ovaj način želeli da se još jednom oproste od Vukašina, prenosi Radio Nevesinje.

Opelo je služio vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije sa nevesinjskim sveštenstvom.

Podsetimo, jedanaestogodišnji Vukašin Samardžija poslednji put je viđen u četvrtak oko 15 sati i 30 minuta, kada se udaljio od kuće na biciklu, a sa njim je bio i pas šarplaninac. Pas se vratio kući u petak, a za Vukašinom je tragalo više od 300 pripadnika policije, vatrogasaca, i 120 pripadnika gorskih službi spasavanja iz cele BiH, kao i meštani Nevesinja.

U potragu je bio uključen i helikopterski servis Republike Srpske, kao i dronovi sa termalnim kamerama.

Beživotno telo dečaka pronađeno je u subotu oko 11 sati tri i po kilometra od njegove kuće u šumi na lokaciji Ljubovića bara. Obdukcijom je utvrđeno da se dečak smrzao u šumi i da je najverovatnije pre smrti imao epileptični napad.

"Ležao je u potoku kao da spava"

Jedan od ljudi koji su pronašli dečaka rekao je da su obilazili rejon od oko 40-50 hektara površine, od štala na Pomakovcima do dna Ljubovića bare.

- Pretresali smo ga od dva puta, dužno, u odlasku i povratku. Na nekim mestima je šikara bila takva da sam pomislio da nema šanse da je tuda prošlo bilo šta osim divljih životinja, a ne dečak na biciklu. Na kraju rejona (dno Ljubovića bare) smo seli i odmorili pet minuta nakon čega smo krenuli nazad - napisao je on na Fejsbuk stranici Nevesinje info.

Kako je dodao, leva granica rejona je plitak potok, granica šume i Pantove bare. Kroz taj potok voda praktično ne teče nego se cedi, istakao je on.

- Prvi do njega je bio čovek iz Nevesinja, policajac. Nakon 250 metara povratka, povikao je: "Evo ga!" Na trenutak sam pomislio da je živ, srce mi je zaigralo, sva šestorica smo dotrčali i videli dečaka kako leži u tom plitkom potoku - opisao je užasan prizor.

Kako je rekao, bicikl je takođe bio u potoku, dva metra od dečaka.

- Čovek koji ga je prvi video je kleknuo pored njega i opipao mu puls ali je po boji i ukočenosti bilo jasno da dečak već mnogo sati nije živ. Ležao je u potoku kao da spava. Odmah smo obavestili policiju i ostale potražne timove. Sve ovo sam napisao samo da prekinem priče koje su se pojavile u narodu i medijima, da je pronađen u jezeru Alagovac, da je pronađen na brani, da je bio ovakav ili onakav, da su ga dirale divlje životinje i sl. Ništa od toga nije istina, istina je ovo što sam napisao gore i to je slika koju će svaki od nas nositi u glavi do kraja svog života. Malom Vukašinu neka je pokoj duši i laka ova naša tvrda hercegovačka zemlja - napisao je on.

Bonus video:

01:44

Darko Trifunović o psima koji su usmrtili dečaka

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.