"SRAMOTA VEKA"! CERIĆ OŠTRO KRITIKOVAO IZETBEGOVIĆA ZBOG VAKCINACIJE BOŠNJAKA U SRBIJI: Pomenuo i Vučića
Mustafa Cerić, Foto: Profimedia

PONIŽENJE SA VAKCINAMA

"SRAMOTA VEKA"! CERIĆ OŠTRO KRITIKOVAO IZETBEGOVIĆA ZBOG VAKCINACIJE BOŠNJAKA U SRBIJI: Pomenuo i Vučića

Obraćajući se Izebegoviću, Cerić kaže da mu nije jasno kako je moguće da Bosnjaci u vlasti nisu bili u stanju, nisu bili sposobni da nabave dva-tri miliona vakcina za Bošnjake

Objavljeno:

Bivši reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić oštro je kritikovao predsednika SDA Bakira Izetbegovića, zbog vakcinanacije građana BiH U Srbiji uz poruku da je poniženje sa vakcinama "prevršilo svaku meru".

- Ne mogu da verujem da je tebi svejedno što naš narod ide kod Vučića po vakcine u Srbiju pored tvojih vrlih ministara i ministarke, koja ovih dana hoda po Khalidžu u crnoj arapskoj abaji od Rijada do Omana - napisao je Cerić na svom fejsbuk profilu, koji je aktuelnu situaciju nazvao "sramotom veka".

Obraćajući se Izebegoviću, Cerić kaže da mu nije jasno kako je moguće da Bosnjaci u vlasti nisu bili u stanju, nisu bili sposobni da nabave dva-tri miliona vakcina za Bošnjake.

Uvereva da je bilo samo telefonirati prijateljima širom sveta, a posebno arapskim zemljama, koji, kako kaže, imaju viška vakcina i koji bi ih rado dali Bošnjacima samo da "ne idu u Srbiju da kupuju zdravlje po cenu svoje časti i svog ponosa".

Cerić Izetbegovića pita kako iko bosanskoj vlasi može mirno da spava dok gleda redove bosanskih građana kako hrle u Srbiju, za koju tvrdi da im je toliko, kako navodi, "zla nanela na telu i duši, koja negira genocid, koja nema empatiju za njihov bol i patnju, ali, eto, ima sažaljenje za njihov strah od korone da ih vakciniše".

Cerić ide i korak dalje i pita Izetbegovića da li je iko iz Bosne od bosanskih lekara proverio sadržaj i kvalitet tih vakcina, koje Bošnjaci primaju u Srbiji.

Poručio je i da bi on vakcine izbio iz kamena, ali da ne bi dopustio, kako kaže, "ovu sramotu veka za naš narod i državu".

Trebalo se kaže više osloniti na turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, kojem je, kaže, Alija u amanet ostavio da brine o Bošnjacima i Bosni.

- Zar nije ovo pravi istorijski, vekovni trenutak, za padišaha Erdogana da se pobrine za Bošnjake/Bosance jer samo su oni ovde u pitanju. Naše komšije Hrvati imaju Hrvatsku, a naše komšije Srbi imaju Srbiju - napisao je, između ostalog, Cerić.

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.