MINISTARKA KULTURE TRIVIĆ: U RS zaraženo 80 osnovaca i 56 srednjoškolaca!
Natalija Trivić, Foto: Printscreen/Youtube

ALARMANTNA SITUACIJA

MINISTARKA KULTURE TRIVIĆ: U RS zaraženo 80 osnovaca i 56 srednjoškolaca!

"U ovoj sedmici zabranjen je i rad ustanovama kulture koji se odnose na pozorišta, muzeje, galerije i bioskope", napomenula je Trivić

Objavljeno:

U Republici Srpskoj je prošle seedmice korona virusom bilo zaraženo 80 učenika u osnovnim školama, a u srednjim školama 56 učenika, dok je u izolaciji 1.484 osnovaca i 424 srednjoškolca, rekla je danas ministarka kulture Natalija Trivić.

Prema njenim rečima, broj pozitivnih nastavnika u osnovnim školama bio je 60, u srednjim 37, dok je u izolaciji 60 nastavnika bilo u osnovnim školama, a u srednjim 45.

Trivićeva je novinarima rekla da se u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije u Republici Srpskoj u ovoj sedmici nastava u svim osnovnim i srednjim školama odvija onlajn u saradnji sa nastavnicima.

"U ovoj sedmici zabranjen je i rad ustanovama kulture koji se odnose na pozorišta, muzeje, galerije i bioskope", napomenula je Trivić, preneli su banjalučki mediji.

Trivićeva je rekla da je u Srpskoj došlo do porasta broja zaraženih od korona virusa, zbog čega je 11 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj prošle sedmice zatražilo odvijanje nastave onlajn.

Bonus video:

01:08

Psihijatar objašnjava šta je dovelo do toga da otac ubije sina u Barajevu

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.