VLADA FBiH ODBILA PREDLOG KRIZNOG ŠTABA: Ništa od restriktivnijih mera!
Obijeno skaćivanje radnog vremena tržnih centara, Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

NOVA ODLUKA

VLADA FBiH ODBILA PREDLOG KRIZNOG ŠTABA: Ništa od restriktivnijih mera!

Vlada FBiH je, kako se navodi, primila k znanju informaciju Kriznog štaba, ali ih je odbila i odlučila da važeće mere produži za još 14 dana

Objavljeno:

Vlada Federacije BiH odbila je danas predlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva o uvođenju restriktivnijih mera i odlučila da važeće produži za još 14 dana.

Prema pisanju sarajevskog portala Kix, odbijeno je i skraćivanje radnog vremena tržnih centara.

Među predlozima je bilo i produženje policijskog časa, odnosno da umesto od 23:00 počinje nekoliko sati ranije kako bi se dodatno ograničilo kretanje stanovništva.

Vlada FBiH je, kako se navodi, primila k znanju informaciju Kriznog štaba, ali ih je odbila i odlučila da važeće mere produži za još 14 dana.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, portal piše da je Ministarstvo zdravstva prema Federalnoj upravi civilne zaštite ponovo uputilo zahteve za uvođenje obaveznog PCR testa za sve strane državljane, kao i uvođenje stanja prirodne nesreće.

Federalni krizni štab je na jučerašnjoj sednici predložio da se zbog pogoršane epidemiološke situacije, između ostalog, zabrani rad ugostiteljskim objektima u unutrašnjosti prostora, a dozvoli usluživanje gostiju samo u baštama i na terasama odnosno na otvorenom.

Bonus video:

00:43

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Aleksandra Tadić Cipka

(Espreso/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.