ODAZVALI SE POZIVU: Članovi Predsedništva BiH u poseti TURSKOJ!
Milorad Dodik, Foto: Youtube printscreen

zvanična poseta

ODAZVALI SE POZIVU: Članovi Predsedništva BiH u poseti TURSKOJ!

Predsednik Turske dočekaće članove Predsedništva BiH u predsedničkoj palati u Ankari

Objavljeno:

Predsedavajući i članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović borave danas u zvaničnoj poseti Turskoj, na poziv turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Predsednik Turske dočekaće članove Predsedništva BiH u predsedničkoj palati u Ankari, gde će u njihovu čast biti upriličena ceremonija svečanog dočeka, uz vojne počasti.

Potom će biti održan "tet-a-tet" sastanak članova Predsedništva BiH i turskog predsednika, a zatim i sastanak delegacija BiH i Turske.

Tokom zvanične posete planirano je potpisivanje sporazuma Saveta ministara BiH i Vlade Turske o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima i o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola.

Ove sporazume će potpisati ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović, koji je član delegacije BiH koja boravi u zvaničnoj poseti Turskoj.

Mitrović je ranije najavio potpisivanje tog sporazuma, navodeći da se nastoje ukloniti sve administrativne prepreke kako bi otpočela i gradnja autoputa od Bijeljine do Sarajeva, kao i brze ceste od Sarajeva do Višegrada i graničnog prelaza sa Srbijom.

Planirano je potpisivanje i Memoranduma o razumevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija BiH i Kancelarije za investiranje Predsedništva Turske o saradnji na promociji investicija.

Dodik, Komšić i Džaferović sastaće se tokom zvanične posete sa predsednikom Velike narodne skupštine Turske Mustafom Šentopom.

Članovi Predsedništva BiH posetiće i Anitkabir u Ankari, mauzolej prvog predsednika i osnivača moderne Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.