MILORAD DODIK IZABRAO SVOG FAVORITA U NIKŠIĆU: Prošli su golgotu i zato ih podržavam!
Milorad Dodik, Foto: Zorana Jevtić

IZBORI

MILORAD DODIK IZABRAO SVOG FAVORITA U NIKŠIĆU: Prošli su golgotu i zato ih podržavam!

“Verujem u identitet srpskog naroda i borim se za njegovu veru, jezik, pismo, slavu”, rekao je Dodik

Objavljeno:

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik podržao je na izborima u Nikšiću koaliciju “Za budućnost Nikšića”, okupljenu oko Demokatskog fronta.

On je kazao da je ta koalicija garant pobede nad Milom Ðukanovićem.

Poručio je i da nema kontakt sa crnogorskim biznismenom Miodragom Dakom Davidovićem zato jer, kako ističe, on cepa srpski nacionalni korpus u Crnoj Gori.

Dodik je rekao i da je Ðukanović "konvertit kome Srbi ne treba da veruju".

“Andrija Mandić i Milan Knežević su prošli golgotu od režima Mila Ðukanovića i zato ih ja podržavam i podržavam njihovu listu na izborima u Nikšiću, rekao je Dodik u emisiji Slobodna zona Prve tv u Crnoj Gori.

Rekao je i da on brani dejtonsku BiH, a ovu antidejtonsku ruši, te da je neuspešan pokušaj da kroz BiH nametnu majorizaciju Srba.

“Iskoristiću svaki način koji se ukaže da srušim antidejtonsku BiH. Nas onemogućavaju da se razvijamo demokratski, ekonomski i uzeli su nam sva prava”, rekao je Dodik.

Ne razume, kaže, duh Dejtona, ali zna šta je Dejtonski sporazum i da njega poštuje.

Smatra da je BiH neodrživa i propala zemlja, kao i da je projekat međunarodnog faktora, za za međunarodnog predstavnika BiH kaže da je “najveći blef međunarodne zajednice”.

Dodik je ponovio da Srbi, kao konstitutivan narod u BiH, imaju pravo na samoopredeljenje.

“Referendum je realan i nikada ne smemo ostati bez te realnosti, ali moramo biti ozbiljni ljudi. Moramo imati istorijsko strpljenje. Kada bi raspisali referendum za samostalnom Republikom Srpskom povezanom sa Srbijom i državnom zajednicom sa Srbijom, ali ne da u toj integraciji izgubimo Srpsku nama ne treba međunarodno priznanje, jer je Srbija nezavisna država”, rekao je Dodik.

Istoriju BiH smatra tragičnom, jer, kako kaže, Srbi, Hrvati i Muslimani nikada u istoriji nisu bili na istoj strani, nego uvek suprotno.

“Pokušati da kroz BiH nametnu majorizaciju Srba je neuspešan. Pre će se Evropa raspasti, nego što će BiH ući u EU”, poručio je Dodik.

On je naglasio da je najveći nacionalni interes Srbije - Republika Srpska u kojoj živi milion i po Srba, kao i da Kosovo bude integrisao u sastav Srbije.

Odgovarajući na pitanje o srpskom svetu, Dodik je rekao da je integracija najveći stepen zaštite Srba.

“Drago mi je što je Srbija utvrdila da je njen prioritet Republika Srpska i da brani Republiku Srpsku. Tamo gde postoji srpski narod tamo i Srbija ima svoj državni interes. Moramo štititi i Srbe u Crnoj Gori i to je državni interes Srbije”, rekao je Dodik.

Dodik je poručio da Srbi u BiH neće dozvoliti da BiH uđe u NATO.

“To je završeno. NATO je bombardovao Srbe osiromašenim uranijum i strašno je gledati u bolnicama decu koja su obolela od posledica bombardovanja osiromašenim uranijumom”, rekao je Dodik.

“Verujem u identitet srpskog naroda i borim se za njegovu veru, jezik, pismo, slavu”, rekao je Dodik.

Bonus video:

(Espreso/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.