BAŠ ME BRIGA KO ĆE ŠTA REĆI, MAKAR TO BIO MOJ POSLEDNJI ČIN, URADIĆU TO: Dodik najavio referendum o statusu RS!
Milorad Dodik, Foto: Youtube prtscr / RTRS

OBRAĆANJE

BAŠ ME BRIGA KO ĆE ŠTA REĆI, MAKAR TO BIO MOJ POSLEDNJI ČIN, URADIĆU TO: Dodik najavio referendum o statusu RS!

On je istakao da je sada više nego ikada potrebno srpsko jedinstvo

Objavljeno:

Tokom obraćanja na vanrednoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je na jedinstvo srpskih političara. Rekao je da nije isključeno da predloži referendum o statusu Republike Srpske, međutim neophodno je da pozicija i opozicija budu ujedinjene.

- Baš me briga šta će ko reći. Taman to bio moj zadnji čin u političkom delovanju. To ću učiniti kad gospoda s desne strane (opozicija) bude spremna za taj čin. Kad budete spremni da me pratite, ja ću ovde doneti taj zahtev. Pa vi recite “Dodik je poludeo, morali smo” – rekao je Dodik.

Poručio je da se ne boji.

- Traži će se pukotine među nama, pokušaće se sa sankcijama, ja ih se ne bojim. Ja ovde tražim snagu. Iz Međunarodne zajednice su ranije pratili u NS RS svaku našu reč, takav dignitet želim vratiti ovoj Skupštini, a i vama poslanicima - rekao je.

Srpsko jedinstvo

On je istakao da je sada više nego ikada potrebno srpsko jedinstvo.

– Trebamo da budemo jedinstveni. Ja sam bio opozicija, ali nikada se nije desilo da nismo bili jedinstveni. I kod tog neslaganja počinje sva razgradnja ove države, a Republika Srpska je država. Ako mi u NSRS to ne shvatimo, niko nam to neće dati – kazao je Dodik, besan zbog opozicionih zastupnika koji su ga upitali šta se desilo sa referendumu o 9. januara koji je Dodik lažno gurao u NSRS u vreme predizborne kampanje 2016. godine.

Šef Kluba poslanika SDS u parlamentu Srpske Miladin Stanić kazao je da neće podržati lidera SNSD Milorada Dodika u, kako je rekao, manipulaciji sopstvenog naroda.

– Dok Dodik godinama poziva Inzka na svoju krsnu slavu a svo to vreme se navodno svađaju putem medija. Ta situacija opisuje lažnu politiku SNSD. Кako to da Valentin Inzko Dodiku odgovara kao gost na porodičnoj slavi, a danas kad odlazi mu ne odgovara? Mi iz SDS nećemo da dajemo legitimitet takvoj lažnoj politici Milorada Dodika čiji je jedini cilj manipulacija sopstvenim narodom – kazao je Stanić na pres konferenciji nakon sednice Кolegija NSRS.

Dodikove lažne predstave

Stanić je rekao da je ovo samo još jedna u nizu lažnih predstava Milorada Dodika, te da on svojata parlament i da provodi lažne politike.

– Pitam građane i javnost, šta se desilo sa referendumu o 9. januara koji je Dodik lažno gurao u NSRS u vjeme predizborne kampanje 2016. godine. Ili zašto je na zasjedanje Narodne skupštine poslat lažan materijal o Programu reformi ili MAP-u. Uprkos zaključcima NSRS Dodikovi ministri i predsedavajući Saveta ministara danas ubrzano vuku BiH u NATO na način da se Republika Srpska više ništa ne pita po pitanju NATO integracija – tvrdi Stanić.

Ponovio je da “SDS neće podržati ovu predstavu Milorada Dodika ,jer da je bilo volje da se priča o radu Valentina Incka (Inzka) ta sednica je trebala biti održana pre 5 godina”.

Opozicija je u znak protesta napustila sjednicu, te su poručili da ne žele da učestvuju u Dodikovokm stranačkom promovisanju.

Bonus video:

(Espreso/ Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.