POLICIJA PRONAŠLA DEVOJČICU U ZAPUŠTENOM STANJU: Otac osumnjičen da je prodao ćerku (13) i prisilio je na udaju
Tereti se za krivično delo trgovina ljudima, Foto: Printscreen

STRAVIČNO

POLICIJA PRONAŠLA DEVOJČICU U ZAPUŠTENOM STANJU: Otac osumnjičen da je prodao ćerku (13) i prisilio je na udaju

N.M. se tereti za krivično delo trgovina ljudima za koje je propisana kazna zatvora od najmanje 10 godina

Objavljeno:

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv tridesetpetogodišnjeg N.M. iz ovog grada zbog sumnje da je trinaestogodišnju ćerku prisilio na udaju za muškarca B.Š. od čije porodice je za to primio novčanu naknadu, saopšteno je iz Tužilaštva.

N.M. se tereti za krivično delo trgovina ljudima za koje je propisana kazna zatvora od najmanje 10 godina, kao i za krivično delo nasilje u porodici, za koje se može izreći zatvorska kazna od jedne do pet godina, prenosi Srpskainfo.

Optužnica tereti oca da je ćerku, nakon što je pobegla, uz pretnje i uslovljavanja vratio porodici osobe čiji su inicijali B.Š, a nakon novog bekstva policija je maloletnicu u zapuštenom stanju pronašla u gradu, posle čega je smeštena u namensku ustanovu.

Otac je optužen i da je prethodno vršio nasilje nad njom, čineći to i prema supruzi, verbalno i fizički ih zlostavljajući najčešće pred drugim maloletnim članovima porodice i tako ju je naterao na vanbračnu zajednicu.

Optužnicu je Osnovni sud distrikta u celosti potvrdio.

Tužilaštvo je nedavno podiglo optužnicu zbog trgovine ljudima i protiv muškarca čiji su inicijali Š.Š. (26) zbog sumnje da je navođenjem na prosjačenje i prostituciju iskorišćavao maloletnu suprugu, navedeno je u saopštenju.

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.