PREDSEDNIŠTVO BiH I SZO: Razgovor o kašnjenju u isporuci vakcina preko mehanizma UN
BiH ispunjava sve tehničke uslove, Foto: Tanjug/Nikola Anđić

ISPUNJAVAJU SVE USLOVE

PREDSEDNIŠTVO BiH I SZO: Razgovor o kašnjenju u isporuci vakcina preko mehanizma UN

Članovi Predsedništva BiH su zahvalili generalnom direktoru SZO na njegovoj podršci Bosni i Hercegovini u nabavci vakcina

Objavljeno:

Predsedavajući i članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović razgovarali su danas s generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije Tedrosom Adhanomom Gebrejesusom o kašnjenju u isporuci vakcina za Bosnu i Hercegovinu preko mehanizma Ujedinjenih nacija Kovaks.

Kako prenosi portal Kliks, oni su naglasili da je Bosna i Hercegovina još prošle godine ispunila sve svoje finansijske i druge utvrđene obaveze te da isto očekuje od programa Kovaks i proizvođača vakcina koji deluju u okviru ovog programa.

Konstatovano je da Bosna i Hercegovina ispunjava sve tehničke uslove da odmah izvrši prihvat, skladištenje i distribuiranje količine od milion vakcina svih proizvođača koji deluju u okviru programa Kovaks.

Članovi Predsedništva BiH su zahvalili generalnom direktoru SZO na njegovoj podršci Bosni i Hercegovini u nabavci vakcina i zatražili da SZO i program Kovaks budu uključeni u ovaj proces sve do konačne isporuke vakcina.

Bonus video:

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.