POLITIČAR OSUĐEN ZBOG SILOVANJA: Željku Prigorcu dve godine zatvora
Foto: Profimedia

OSUĐEN ZA SILOVANJE

POLITIČAR OSUĐEN ZBOG SILOVANJA: Željku Prigorcu dve godine zatvora

Načelnik opštine Lasinja Željko Prigorac, bivši HDZ-ovac, danas je na karlovačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na dve godine zatvora za silovanje sugrađanke

Objavljeno:

Prema navodima medija, on je tvrdio da nije imao kontakt sa ženom, a na mestu silovanja je pronađeno njegovo seme

Načelnik opštine Lasinja Željko Prigorac, bivši HDZ-ovac, danas je na karlovačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na dve godine zatvora za silovanje sugrađanke u avgustu 2018. godine, javljaju bosanski mediji.

Kako navodi ATV, sud je utvrdio da je "upotrebom sile bez pristanka žrtve izvršio polni odnos te je time počinio krivično delo protiv polne slobode silovanjem".

Prema navodima medija, on je tvrdio da nije imao kontakt sa ženom, a na mestu silovanja je pronađeno njegovo seme.

U obrazloženju presude sudija Elma Kaleb Mamić rekla je da su u dokaznom postupku navodi oštećene strane bili "jasni, uverljivi i verodostojni i u bitnom ih potvrđuje materijalna dokumentacija o DNK tragovima okrivljenog".

Osvrnula se i na reč Prigorca koji je prošle sedmice tokom odbrane prijavu Snježane Knežević nazvao "monstruoznim scenariom".

O eventualnoj žalbi optuženog na presudu ili možda i Županijskog državnog tužilaštva na visinu kazne, odlučivaće Visoki krivični sud.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.