PROBLEM OKO VAKCINA, DODIK REAGOVAO: Novi raskol između Republike Srpske i Federacije!
Milorad Dodik, Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC

VAKCINACIJA MEDICINSKOG OSOBLJA

PROBLEM OKO VAKCINA, DODIK REAGOVAO: Novi raskol između Republike Srpske i Federacije!

On je rekao da Republika Srpska tokom februara treba da od Rusije, odnosno proizvođača, dobije oko 100.000 vakcina

Objavljeno:

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da su ruske vakcine protiv korona virusa "Sputnjik Ve", koje su stigle na sarajevski aerodrom, namenjene Republici Srpskoj za vakcinaciju medicinskog osoblja na kovid odeljenjima.

Dodik je rekao novinarima u Istočnom Sarajevu da je Republika Srpska naručila i platila te vakcine, prenosi RTRS.

“Mi smo se opredelili za nabavku vakcina kroz program ''Kovaks''. Republika Srpska je uplatila 6,5 miliona evra, a taj program ne funkcioniše. FBiH je kasnila sa uplatom i omogućili su da kasnimo u prioritetima za isporuku”, naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, predstavnik UN za program vakcina protiv korona virusa odredio je rok za uplatu novca kako bi raspodela vakcina počela krajem januara ili početkom februara, da bi u svemu tome kod uplate, FBiH kasnila.

“Republika Srpska će dobiti vakcine za 6,5 miliona evra, FBiH za ono što je platila i ne idemo više na taj zajednički program. Mislim da je to bila greška. Mi smo mogli da obezbedimo, a pokušavamo i da obezbedimo nove vakcine putem naših kontakata sa Rusijom i Kinom'''', naglasio je Dodik.

On je rekao da Republika Srpska tokom februara treba da od Rusije, odnosno proizvođača, dobije oko 100.000 vakcina.

“Da li će to biti u ovakvim dramatičnim okolnostima distribucije vakcina u svetu, videćemo. Mi smo u prioritetu i mi ćemo ih dobiti”, poručio je Dodik i istakao da je RS spremna da FBiH, ukoliko to zatraži, pozajmi 10.000 ili 15.000 vakcina.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.