DODIK SE DOTAKAO TEME NATO-a: Patriota u njemu nije mogao da IZIGNORIŠE PROBLEM, spomenuo i put ka ulazak u EU!
Dodik o NATO-u, Foto: Printscreen/Tanjug

svi slušaju saopštenje

DODIK SE DOTAKAO TEME NATO-a: Patriota u njemu nije mogao da IZIGNORIŠE PROBLEM, spomenuo i put ka ulazak u EU!

Dodik: Put BiH ka EU nije sporan, ali ostaje otvoren problem sa NATO

Objavljeno: 16:42h

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da put BiH ka EU nije sporan, ali da za BiH ostaje otvoren problem NATO integracija.

Dodik je naveo da usvojeni Program refori ne podrazumeva članstvo u NATO, mada tako ne misle članovi Predsedništva BiH iz Federacije BiH.

"NATO za BiH ostaje nerešeno pitanje, mi ostajemo u procesima saradnje sa NATO-om, ali je proces integracija za nas neprihvatljiv", dodao je on na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Dodik je dalje rekao da je tokom današnjih odvojenih sastanaka sa grčkim šefom diplomatije Nikosom Dendijasom i američkim ambasadorom u BiH Erikom Nelsonom razgovarao o evropskom putu BiH i 14 ključnih uslova koje ta zemlja mora da ispuni.

On je kazao da reforma pravusudja mora da bude celovita, a ne da se odvija u segmentima.

"Mi nismo protiv reforme Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS), ali to ne treba da bude kozmetika, već celovita reforma", kazao je Dodik.

On je naveo da je spreman i na promenu Zakon o sukobu interesa, koji mora da odgovara nadležnostima, odnosno da se Zakon o sukobu interesa na nivou BiH odnosi samo na one koji su zaposleni u zajedničkim institucijama BiH, ali ne i za one na nižim nivoima vlasti.

"Naravno, spremni smo i na donošenje izmenjenog Zakona o javnim nabavkama, jer su javne nabavke leglo najveće korupcije i kriminala. U tom pogledu, male promene ne doprinose rešenju problema, spremni smo prihvatiti najbolje evropske prakse", kazao je Dodik.

Dodik je još rekao da je RS ekonomski i finansijski stabilna i da će januarska penzija biti uvećana za tri procenta.

Na kraju je rekao da neće podržati da fudbalska reprezentacija Bih igra utakmice u Banjaluci, ali da je kao član Predsedništva BiH spreman da pomogne Košarkaškom savezu BiH.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.