DODIK ZAMOLIO AMBASADORA PINGA ZA POMOĆ, DA U BiH ŠTO PRE DOBIJU VAKCINU: Ovo je bila reakcija Kine!
Dodik, Foto: Print Screen Youtube

milorad dodik i ji ping

DODIK ZAMOLIO AMBASADORA PINGA ZA POMOĆ, DA U BiH ŠTO PRE DOBIJU VAKCINU: Ovo je bila reakcija Kine!

Dodik i ambasador Kine u Sarajevu o samitu i vakcini

Objavljeno: 16:34h

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu sa kineskim ambasadorom Ji Pingom o Samitu inicijative NR Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji će biti održan u video formatu 9. februara, a čiji će domaćin biti predsednik Kine Si Đinping.

Dodik je, kako je saošteno iz njegovog kabineta, izrazio zadovljstvo činjenicom da će učestvovati na ovom samitu i istakao da BiH, posebno Republika Srpska želi da više bude uključena u projekat "Pojas i put", kao i da će to biti osnova njegovog pristupa na ovom videoskupu.

"Raduje nas da u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ima dosta kineskih projekata i da ćemo tu plodnu ekonomsku saradnju nastaviti".

Osim ekonomske saradnje, sagovornici su pozitivno ocenili i saradnju u oblasti kulture i obrazovanja, posebno istakavši značaj Konfucijevog institut u Banjaluci i uvođenje kineskog jezika kao drugog stranog jezika koji se izučava u deset osnovnih škola u Republici Srpskoj, kao i razmenu studenata iz BiH sa Kinom.

Dodik je, navodi se, zamolio ambasadora Kine da pomogne, koliko je to moguće, da BiH što pre dobije kinesku vakcinu protiv kovida 19.

Ambasador Ping je obećao da će učiniti sve da Kina pomogne BiH u borbi protiv pandemije dostavljanjem kineskih vakcina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.