SNIMLJENA DRAMA KOD BANJALUKE: Autom uleteo u Vrbas, intervenisali VATROGASCI I RONIOCI!
Na licu mesta, pored vatrogasaca, ronilaca, policije i Hitne pomoći, bili su i članovi Gorske službe spasavanja, Foto: ATV/YOUTUBE / SCREENSHOT

UŽASNO

SNIMLJENA DRAMA KOD BANJALUKE: Autom uleteo u Vrbas, intervenisali VATROGASCI I RONIOCI!

Muškarac je automobilom sleteo u reku Vrbas, ali se na sreću uspeo izvući iz vozila

Objavljeno:

Mlađi muškarac povređen je u saobraćajnoj nesreći koja se noćas dogodila u kanjonu Tijesno kod Banjaluke.

Muškarac je automobilom sleteo u reku Vrbas, ali se na sreću uspeo izvući iz vozila. Međutim, završio je na suprotnoj strani Vrbasa tako da mu policajci koji su izašli na lice mesta nisu mogli pomoći. Zbog toga su morali da intervenišu pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka i članovi Ronilačkog kluba Buk.

– Bila je ovo dramatična akcija spasavanja. Vodostaj Vrbasa je bio izuzetno visok, a struje jake. Uspeli smo da stignemo do nesrećnog čoveka koji je čitavo vreme dozivao upomoć i bio u svesnom stanju. Kada smo stigli do njega on je već bio promrzao i u teškom stanju. Prebacili smo ga na drugu stranu Vrbasa gde mu je ukazana prva pomoć – rekao je Boris Trninić, predsednik Ronilačkog kluba Buk.

Na licu mesta, pored vatrogasaca, ronilaca, policije i Hitne pomoći, bili su i članovi Gorske službe spasavanja, prenosi ATV.

Trninić je rekao Srni da je sinoć u 23 časa dobio poziv iz Vatrogasne brigade Banjaluka da je vozilo sletelo sa puta na deonici Banjaluka-Jajce, nizvodno od Hidroelektrane "Bočac dva" u mestu Bijeli buk, te da je jedna osoba uspela da izađe iz automobila i ispliva na desnu obalu Vrbasa.

Trninić je naveo i da je policija locirala lice koje je tražilo pomoć, te da je interventna ekipa ronilaca stigla na lice mesta oko ponoći. Akcija evakuacije sa desne na levu obalu reke Vrbas trajala oko pola časa, te da je povređeni vozilom Hitne pomoći transportovan za Banjaluku.

On je istakao da je akciju evakuacije izvršila dobro uigrana ekipa ronilaca, naglasivši da su akcije spasavanja noću vrlo rizične.

- Dva ronioca-spasioca - Aleksandar Naumović i Branislav Rađević bili su u vodi, a ja sam vodio ceelu opraciju. Imali smo podršku pripadnika Vatrogasne brigade Banjaluka, posle su nam se priključili i momci iz Gorske službe spasavanja iz Banjaluke - rekao je Trninić.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.