OTKRIVENO ŠTA JE UBILO IVANA, MARIJU, MIU, ŽANU, MIRELU, STIPETA, STJEPANA I STIPETA? Čeka se i obdukcija u 11 sati
Tragedija kakva se ne pamti, Foto: Facebook

ISTRAGA

OTKRIVENO ŠTA JE UBILO IVANA, MARIJU, MIU, ŽANU, MIRELU, STIPETA, STJEPANA I STIPETA? Čeka se i obdukcija u 11 sati

Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola 

Objavljeno: 02.01.2021. 11:54h

Očekuje se da danas u Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru počne obdukcija tela tragično stradalih devojaka i mladića iz Posušja, koji su pronađeni mrtvi na novogodišnje jutro u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja.

Obdukcija će, kako je potvrđeno Avazu, najverovatnije početi posle 11 sati, s obzirom na to da se čekaju rezultati testova na koronavirus.

Dr. Dražen Damjanuk, specijalista sudske medicine potvrdio je za „Avaz“ da su ga angažovali iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, a obdukcija će se raditi danas i sutra.

Od svih preminulih su odmah nakon uviđaja uzeti uzorci krvi i urina, koji su poslati na analizu i što će, uz obdukcijski nalaz na kraju i rasvetliti ovu nezapamćenu tragediju, odnosno, otkriti tačan uzrok smrti.

U MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona i u Tužilaštvu ZHK su rekli da za sada sve ukazuje na to da je smrt nastupila usled ispuštanja otrovnih gasova iz agregata, koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji vikendice u kojoj su novogodišnju noć proslavljali Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić, svi rođeni 2001. godine.

Kako je rečeno, a u šta su se novinari i uverili na licu mesta, agregat pomoću kojeg su se grejali nalazio se u prostoriji sa severne strane vikendice, odnosno, ostavi. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio tačno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili devojke i mladići.

Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola pa su, najverovatnije, na taj način izduvni gasovi, konkretno, ugljen-monoksid, i ugušili osmoro mladih.

Iz policije je rečeno da "gasni top" koji se koristi za zagrevanje, nije pronađen uz agregat kako se to iznosilo u medijima.

Osmoro mladića i devojaka je proslavljalo Novu godinu zajedno sa još šest drugara, koji su nakon zabave, u četiri sata ujutro, prešli u susednu vikendicu na spavanje. Jedan od mladića iz susedne vikendice ih je, nažalost, juče ujutro u 10 sati i pronašao mrtve.

Nakon što se nisu odgovarali na pozive niti se odazivali na lupanje na vratima , on je razbio staklo na prozoru i ušao u vikendicu gde je zatekao stravičan prizor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media