OGROMAN USPEH NA OLIMPIJADI: Gimnazijalci osvojili 5 MEDALJA!
Radovan Višković, Foto: Profimedia

rad i trud

OGROMAN USPEH NA OLIMPIJADI: Gimnazijalci osvojili 5 MEDALJA!

Sve što radimo, radimo, jer to volimo, jer nas to zanima

Objavljeno:

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je učenicima banjalučke Gimnazije osvajanje pet medalja na Međunarodnoj olimpijadi metropola, ističući da su pokazali da se rezultati mogu postići i u teškim uslovima.

Učenici banjalučke Gimnazije Marko Jojić, Jovan Vuković, Marko Vučić, Sergej Krčmar i Milica Milašinović, na Međunarodnoj olimpijadi metropola osvojili su pet medalja iz oblasti matematike, hemije i fizike, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću, prenosi Srna.

Milica Milašinović koja je osvojila bronzu iz oblasti hemije rekla je da ova olimpijada ima veliki značaj, kako bi se vidio rad, trud i rezultati učenika.

- Sve što radimo, radimo, jer to volimo, jer nas to zanima. Nadam se da će ovo naše postignuće poslužiti kao dokaz da vredi ulagati u nas i u obrazovanje - rekla je Milašinovićeva.

Marko Jojić, koji je osvojio zlato iz oblasti matematike, zahvalio je direktoru Gimnazije Viti Maleševići profesorima, koji su omogućili da se održi takmičenje uprkos korona virusu.

(Espreso.co.rs/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.