RADOJIČIĆ ODLAZI SA FUNKCIJE GRADONAČELNIKA: Ostavljam dosta započetih projekata i 10,5 milion evra u kasi!
Radojičić, Foto: YouTube Printscreen

dolazi draško

RADOJIČIĆ ODLAZI SA FUNKCIJE GRADONAČELNIKA: Ostavljam dosta započetih projekata i 10,5 milion evra u kasi!

On je izrazio uverenje da niko u BiH ni ranije, ni sada nije nasledio takav saldo gradske kase, kao rezultat domaćinskog rada proteklih godina

Objavljeno:

Dosadašnji gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da novom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću ostavlja dosta započetih kvalitetnih i potrebnih projekata, kao i 21 milion KM na računima grada.

On je izrazio uverenje da niko u BiH ni ranije, ni sada nije nasledio takav saldo gradske kase, kao rezultat domaćinskog rada proteklih godina, piše Srpskainfo.

Radojičić je za Nezavisne novine podsetio da je on 2016. godine preuzeo grad sa sedam miliona KM na računima.

– Četiri godine kasnije, nakon skoro 150 miliona KM investicija u Banjaluci, u godini u kojoj je epidemija opustošila sve budžete, a samoj Banjaluci će prihodi biti manji možda i 20 miliona KM u odnosu na prethodnu godinu, ipak ostavljamo ovako velika novčana sredstva na računima grada. Od toga je oko 10 miliona KM tekućih, a oko 11 miliona KM namenskih sredstava – naveo je on.

Govoreći o očekivanjima u naredne četiri godine, Radojičić je ocenio da će nova izvršna vlast u Banjaluci pojačanim marketingom i političkom retorikom nastojati da intenzivno pokriva nemogućnost realizacije obećanog.

– Očekujem jaču političku tenziju, rast populizma, te zaustavljanje realnih ili novih kapitalnih investicija u gradu, naročito u komunalnoj infrastrukturi. Takođe, Banjaluka se proteklih godina razvijala u saradnji i harmoniji sa republičkim vlastima. Republički nivo je mnogo ulagao u naš grad. Sada su to suprotstavljeni politički polovi – naveo je on.

Govoreći o projektima koji ostaju novoj gradskoj vlasti, on je naveo da je najveći projekat vodosnabdevanja u proteklim decenijama je u poodmakloj fazi.

– Projekti iz paketa “Voda jedan” su pri kraju, neki vodovodi i kanalizacione mreže iz paketa “Voda dva” su započeti, a obezbedili smo i osam miliona KM donacije Evropske unije za paket “Voda tri”. Počela je gradnja mosta u Docu i privodi se kraju most u Srpskim toplicama – rekao je Radojičić.

On je naveo da je u toku gradnja vrtića u Kuljanima, da je završen tender za novi vrtić u Vrbanji, kao i tender za završnu fazu fudbalskog terena kod “Delte”, te da je počela gradnja sportske dvorane na Laušu.

Radojičić je rekao da neće iskoristiti pravo da prima platu šest meseci nakon isteka mandata, dodajući da je ova godina teška za mnoge građane.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.