SKANDAL OKO IKONE OTIŠAO JOŠ DALJE, ISPLIVALI NOVI DETALJI: U istragu se uljučuje INTERPOL!
Skandal oko ikone, Foto: printscreen

bruka

SKANDAL OKO IKONE OTIŠAO JOŠ DALJE, ISPLIVALI NOVI DETALJI: U istragu se uljučuje INTERPOL!

Podsećamo, Dodik je ruskom šefu diplomatije uručio pozlaćenu ikonu tokom sastanka u sedištu Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu

Objavljeno:

Nakon što se ambasada Ukrajine u BiH obratila Ministarstvuspoljnih poslova BiH i zatražila informacije o pozlaćenoj ikoni koju je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu pre dva dana u Istočnom Sarajevu, oglasio se i bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Dragan Mektić je serijom objava na Twitteru nagovijestio mogući rasplet situacije.

- Pa, u šta nas nije sve u stanju uvaliti ovaj čovek. Ukradena ikona. Bože pomagaj, bio je jedan od prvih Mektićevih twittova, a onda je nastavio sa objavama.

1
foto: printscreen

- Pa, neka demantuje i objave legalno poreklo. I kraj priče, nastavio je Mektić.

- Krađe ovakve vrste umetničkih dela istražuje INTERPOL. Sledeće što će Ukrajina zatražiti je istragu, kazao je bivši ministar sigurnosti i dodao da nema nikakve veze to što ikona ima veze sa kulturnim blagom.

Podsećamo, Dodik je ruskom šefu diplomatije uručio pozlaćenu ikonu tokom sastanka u sedištu Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu.

Na poleđini ikone utisnut je i pečat kao dokaz da se radi o originalnom primerku. Još uvek nije utvrđeno da je Ukoliko se ustanovi da reč o predmetu koji zaista predstavlja dio ukrajinske kulturne baštine.

(Espreso.co.rs/oslobođenje ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.