OVO SE DESILO PRE UBISTVA MONAHA: Dočekao ga i poslužio večeru, on očekivao da će mu dati NOVAC ZA KIRIJU
Monah Stefan, Foto: Printscreen/Facebook

MUČNO

OVO SE DESILO PRE UBISTVA MONAHA: Dočekao ga i poslužio večeru, on očekivao da će mu dati NOVAC ZA KIRIJU

Na stolu su uredno bili poređani tanjiri, ali jedan tanjir ostao je netaknut

Objavljeno:

Dragan Ševo (40), koji je večeras uhapšen zbog sumnje da je mučki ubio monaha manastira Glogovac kod Šipova, kobnog dana zaputio se u manastir nadajući se da će mu žrtva dati novac kako bi platio kiriju u Banjaluci, saznaje Srpskainfo.

- Ševo se u ponedeljak zaputio prema manastiru u automobilu svog poznanika. Tokom puta ispričao je kako od monaha Stefana namerava posuditi novac da plati kiriju za iznajmljeni stan u Banjaluci - ispričao je izvor Srpskainfo iz MUP Republike Srpske.

Kada su došli do manastira Ševo je otišao u zgradu pored, gde ga je čekao otac Stefan. Istražioce je, kako saznaje Srpskainfo, šokirao prizor koji su zatekli na mestu mučkog ubistva.

Sve upućuje na to da je otac Stefan domaćinski dočekao osumnjičenog ubicu. Poslužio mu je posnu večeru, ispekao ribu i skuvao grah - ispričao je izvor Srpskainfo iz istrage.

Na stolu su uredno bili poređani tanjiri, ali jedan tanjir ostao je netaknut. Bio je to onaj osumnjičenog ubice.

- Očigledno je da osumnjičeni nije ni nameravao jesti i prihvatiti ukazano gostoprimstvo, već mu je bio samo jedan cilj - dodao je naš izvor iz MUP Republike Srpske.

Kobne večeri oko 18.55 časova, Ševo je nožem izbo oca Stefana po grudnom košu, a zatim uzeo 50 evra i vratio se do automobila gde ga je čekao „vozač“.

Uloga „vozača“ trenutno se detaljno ispituje, jer on i dalje tvrdi da nije znao da osumnjičenog vozi kako bi počinio ubistvo, niti je znao da u Banjaluku vraća ubicu.

Ševo je uhapšen danas u banjalučkom hotelu "Nana", a iz objekta u kojem se krio odvezen je kolima Hitne pomoći.

Ministar Dragan Lukač rekao je da se tokom hapšenja odigrala prava drama.

– Pokušali su da ga ubede da se preda, ali je odbio. Pretio je da će se ubiti nožem. Na teren su izašli pripadnici SAJ i pronašli ga u motelu “Nana”. Specijalci su brzo upali u sobu, a on je uspeo nožem da se iseče po nozi – rekao je Lukač.

Monah Stefan sahranjen je danas u porti manastira Glogovca sa jugoistočne strane oltara manastirske crkve.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.