UBIO MONAHA U MANASTIRU ZBOG 50 EVRA?! Pomagao mu i ni slutio nije da će mu zariti nož u grudi
Otac Stefan, Foto: Printscreen

POTRAGA ZA OSUMNJIČENIM

UBIO MONAHA U MANASTIRU ZBOG 50 EVRA?! Pomagao mu i ni slutio nije da će mu zariti nož u grudi

Osumnjičeni je navodno imao i saučesnika, vozača koji ga je u ponedeljak dovezao do manastira, ali i odvezao posle zločina

Objavljeno:

Policija u Republici Srpskoj traga za Draganom Ševom (40) zbog sumnje da je u manastiru Glogovac kod Šipova ubio monaha, oca Stefana Ačića (62), i to zbog 50 evra.

Osumnjičeni je navodno imao i saučesnika, vozača koji ga je u ponedeljak dovezao do manastira, ali i odvezao posle zločina. - Pomagač je uhapšen ubrzo nakon zločina, ali se pravdao da ne zna šta se dešavalo u svetinji - kaže izvor.

Koristoljublje

Pretpostavlja se da je motiv krvavog pira koristoljublje. - Iz manastira je nestalo oko 50 evra, koliko se skupi za sedam dana od dobrovoljnih priloga vernika - kaže sagovornik.

Pretpostavlja se da je Dragan Ševo kobne večeri došao u manastir, u koji je i ranije dolazio i u kom se, navodno, lečio od narkomanije.

- S monahom Stefanom je večerao u manastirskoj trpezariji i, navodno, tražio je ocu pare. Stefan je pretpostavljao da mu pare trebaju za drogu, pa mu nije dao, što je Ševa iznerviralo. Uzeo je nož i dvaput ubo monaha u grudi, i to blizu srca, a zatim pobegao - kaže izvor i dodaje da je ranjeni monah pozvao pomoć.

- Drugi monah je čuo vapaje, a u trpezariji je zatekao užas. Krvi je bilo po zidovima, vratima, tepihu... Teško povređeni Stefan uspeo je da kaže ko ga je napao, a zatim izdahnuo - kaže izvor.

Tokom istrage došlo se do saznanja da je osumnjičeni dosta vremena provodio u manastiru Glogovac.

- I otac Stefan mu je pomagao da se reši poroka. Zato ga je i primio na večeri, nije ni slutio šta će se desiti. Priča se i da je Ševo i sam nameravao da se zamonaši - kaže izvor.

Melem za dušu

Za ubijenog monaha svi imaju reči hvale, a vernici su juče bili u suzama.

- Bio je divan, melem za dušu. Voleo je ljude i bio pun ljubavi i razumevanja za svakoga. Razgovarao je sa svima, za sve imao reči utehe. Nadamo se da je sada s anđelima, hvala ti za sve, oče Stefane - rekao je jedan vernik.

INĐIJA TUGUJE

Okrenuo se Bogu na nagovor majke

Monah Stefan rođen je u Inđiji kao Miroslav Ačić. Inđija je juče tugovala za ubijenim monahom, a njegovi prijatelji su za Kurir ispričali da je on dvaput godišnje dolazio u rodni grad i obavezno posećivao lokalnu crkvu.

- Bio je jako fin. Zgroženi smo stravičnim zločinom - kažu u crkvi u Inđiji i dodaju:

- Bio je iskušenik na Fruškoj gori, potom je bio u manastiru kod Požarevca, a pre pet-šest godina je otišao iz Srbije.

U manastiru u Inđiji kažu da se Stefan okrenuo Bogu na nagovor majke, i to jer se razboleo.

- On je to uradio i ozdravio. Bio je u manastiru Ilinje kod Šapca, gde se zamonašio 2007. i dobio ime Stefan - rekli su.

Kako su dodali, on je po struci bio kuvar, a radio je u brojnim restoranima, čak i na primorju i u vojnom restoranu.

U kući u kojoj je nekad živeo monah sada žive stanari. Kažu da ima sestru i sestričinu, koje su se preselile odavno.

OPSADNO STANJE U ŠIPOVU

Potraga za osumnjičenim

Meštani Šipova kažu da je juče kod njih bilo opsadno stanje. - Policija je bila na svakom koraku, i to sa dugim cevima. Proveravali su sva vozila. Uviđaj je trajao satima. Čuli smo da su išli i u stan osumnjičenog, ali ga tamo nisu našli. Ko zna gde se sakrio - rekao je meštanin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.