KAKAV BOSANSKI SRBIN, NEMOJTE DA ME VREĐATE: Dodik poludeo, pogledajte kako je ZAPENIO!
Milorad Dodik, Foto: Pritnscreen

PORUČIO SVIMA!

KAKAV BOSANSKI SRBIN, NEMOJTE DA ME VREĐATE: Dodik poludeo, pogledajte kako je ZAPENIO!

On je rekao da o tome govori zato što je ta tema stalno prisutna

Objavljeno:

- Republika Srpska i Srbi nisu agresori u BiH, mi nismo bosanski Srbi i prestanite da nas tako zovete, poručio je danas srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je naglasio da ga vređa kada ga neko zove bosanskim Srbinom.

"Dok god nas zovete bosanskim Srbima, za mene su Bošnjaci samo muslimani. Neka se ljuti ko hoće. Hoću da me zovete Srbinom jer sam Srbin. Onda sam i ja spreman da vas zovem Bošnjacima, jer vi to tako hoćete. Ako za vas važi da imate pravo da odaberete narod kojem pripadate, naziv tog naroda, i to treba da poštuju, onda to postoji i za mene", poručo je Dodik na konferenciji za novinare, prenela je RTRS.

On je rekao da o tome govori zato što je ta tema stalno prisutna.

"Nisam bosanski Srbin, neću nikada biti bosanski Srbin. Vređa me kad mi to kažete. To je možda floskula. U svim analizama koje dobijamo sada piše bosanski Srbi. Nismo bosanksi Srbi. Mi smo Srbi, mi smo Republika Srpska", naveo je Dodik.

Ponovio je da u Srpskoj ne postoji nikakav plan za separaciju.

"Kad citiramo, recimo, mnoge izveštaje koji govore o BiH na pragu propasti, onda nam se prikaže separatizam. Reći ću još jednom: mi u Srpskoj nemamo nikakav plan za separaciju. Postoji plan, želja i volja više nego plan da se branimo od nasrtaja da nas nestane na ovom prostoru. A BiH očito putem kojim je krenula, neće dobro završiti i neće opstati. Oni koji kreću tim putem neka idu", naveo je srpski član Predsedništva i aktuelni predsedavajući tim telom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.