MRTVI PIJANI BEZ MASKI NA PREDIZBORNOM SKUPU U BOSNI: Ovo je najjači snimak 2020. godine! (VIDEO)
Žurka pod šatorom, Foto: Printscreen/Twitter

KORONA DIVLJA

MRTVI PIJANI BEZ MASKI NA PREDIZBORNOM SKUPU U BOSNI: Ovo je najjači snimak 2020. godine! (VIDEO)

O tome čija je odgovornost ovakvo ponašanje, prosudite sami

Objavljeno:

Na području Brčko distrikta u protekla dva dana zabeleženo je više od 180 novih slučajeva zaraze virusom korona. Mere su pooštrene, svakodnevno slušamo apele nadležnih, kapaciteti zdravstvenih ustanova su pred pucanjem…

Ipak, kampanja je mnogima, čini se, najvažnija. Tako ovih dana društvenim mrežama kruži video snimak nastao u utorak, u Sandićima kod Brčkog, a na kome se vidi kršenje svih mera Štaba za zaštitu i spašavanje.

U pozadini, na šatorskom krilu upečatljivi su predizborni plakati kandidata Ujedinjene Srpske za Skupštinu Brčko distrikta.

Dok trešti glasna muzika, na stolu je, pored pečenja i alkohola, i jedan od, pretpostavlja se, simpatizera ove stranke.

Na upit nula49.com, iz Ujedinjene Srpske danas su potvrdili da su u utorak održali skup u Sandićima, kao i da su na snimku vidljivi njihov šator, pečenje, piće – ali ne i predizborni skup.

Naime, kako je za nula49.com danas izjavio predsednik ove partije u Brčkom, gospodin Uroš Vojnović, skup je održan znatno ranije, a kandidati sa liste Ujedinjene Srpske nisu bili prisutni kada je situacija “izmakla kontroli”, a što se vidi na priloženom snimku.

Vojnović insistira da su tokom samog skupa poštovane sve mjere zaštite propisane od strane Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta, te da veruje da su pojedini zloupotrebili ovaj skup kasnije, nakon odlaska kandidata Ujedinjene Srpske.

Građani Brčko distrikta, ali i BiH, su još od početka pandemije svedoci privatnih žurki koje organizuju “povlašteni”, dok su obični ljudi pod raznim mjerama, sankcijama i prijetnjama.

O tome čija je odgovornost ovakvo ponašanje, prosudite sami.

Ostaje otvoreno pitanje – ima li nakon ovakvih scena posla za nadležne institucije?

Bonus video:

(Espreso.co.rs / nula49.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.