UBIJEN MARKO RADIĆ MAKA U CENTRU MOSTARA: Osuđen za ratne zločine, bio komandant HVO! (VIDEO)
Marko Radić, Foto: Printscreen/youtube/

UHAPŠEN BIVŠI HRTVATSKI SPECIJALAC!

UBIJEN MARKO RADIĆ MAKA U CENTRU MOSTARA: Osuđen za ratne zločine, bio komandant HVO! (VIDEO)

Pucnji u Radića ispaljeni su nedaleko od zgrade gde je živeo

Objavljeno:

Bivši komandant Hrvatskog veća odbrane (HVO) u Mostaru Marko Radić Maka ubijen je večeras u centru tog grada iz vatrenog oružja, a policija traga za naoružanim bivšim pripadnikom Specijalne policije Oliverom Cvitanovićem, zbog sumnje da je počinio to ubistvo.

Lokalni mediji javljaju da je Cvitanović naknadno uhvaćen i uhapšen.

Pucnji u Radića ispaljeni su nedaleko od zgrade gde je živeo, oko 19 sati, u blizini sedišta policije Hercegovačko-neretvanske županije, preneo je portal Index.

Oliver Cvitanović zvani Cviki, koji je tokom rata bio pripadnik Specijalne policije MUP-a Hrvatske republike Herceg-Bosne, 2004. godine je iz pištolja ubio tasta, a pokušao je da ubije i svoju suprugu i njenu sestru, ali je pištolj zatajio.

Za tri meseca izdržavanje kazne smanjio mu je pomilovanjem 2012. godine tadašnji predsednik Federacije BiH Živko Budimir.

Ubijeni Marko Radić Maka je na Sudu BiH bio osuđen za ratne zločine na 27 godina zatvora, a Županijski sud u Zagrebu preinačio je tu presudu na 12,5 godina zatvora jer je odbacio kvalifikacije udruženog zločinačkog poduhvata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.