BOSANSKI POLITIČAR OSUĐEN NA 7,5 GODINA ROBIJE ZBOG POLNOG ODNOSA SA DETETOM OD 13 godina! Skandal drma Balkan
Refik Kurgaš, Foto: Youtube printscreen

UŽAS

BOSANSKI POLITIČAR OSUĐEN NA 7,5 GODINA ROBIJE ZBOG POLNOG ODNOSA SA DETETOM OD 13 godina! Skandal drma Balkan

Ovaj postupak konačno je, nakon više od tri godine, dobio sudski epilog, a Kurgašu je za dela za koja se teretio pretila maksimalna kazna zatvora od osam godina

Objavljeno:

Refik Kurgaš, biznismen i bivši predsednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) Zeničko-dobojskog kantona, osuđen je na sedam i po godina zatvora, saznaje “Avaz”.

Presuda je na Općinskom sudu u Zenici izrečena prekjučer, a Kurgaš je nepravomoćno osuđen zbog krivičnog dela polni odnos s detetom.

Podsjetimo, Kurgaš je uhapšen u martu 2017., dok je bio u društvu tada 13- godišnje djevojčice, koju je odranije poznavao. Kako se nezvanično saznaje, Kurgaš je dva puta imao polni odnos s maloletnom devojčicom, a uhapšen je u tadašnjem restoranu motelu “Maredo” u Zenici.

Ovaj postupak konačno je, nakon više od tri godine, dobio sudski epilog, a Kurgašu je za dela za koja se teretio pretila maksimalna kazna zatvora od osam godina.

Podsetimo, već prilikom hapšenja Kurgaša odmah se oglasila Stranka demokratske aktivnosti, kazavši da je, ukoliko se dokaže ovo krivično delo, Kurgaš završio političku karijeru i zauvek izgubio svako poštovanje.

- Stranka demokratske aktivnosti BiH po ovom će pitanju imati vrlo jasan stav koji ćemo bez ikakvog uvijanja izneti u javnost, jer smatramo da za ovakva nedela ne smije postojati nikakav prag tolerancije - saopštili su tada iz A-SDA.

Kako se nezvanično saznaje, a budući da se Kurgaš branio sa slobode, on je sve vreme i dalje bio u kontaktu s maloletnicom zbog koje je uhapšen.

Navodno, živeli su zajedno te se, nezvanično, čekaju zakonski osnovi da svoju vezu ozvaniče brakom.

Kako se nezvanično saznaje, otac devojčice radio je kod Kurgaša, a ona ga je zapazila na političkim skupovima. Otad datira njihovo poznanstvo, a koje je, kasnije, dokazano je sudskim postupkom, preraslo u intimno druženje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.