OVO JE PRAVA ISTINA O PRODAVCIMA NA PLAŽAMA: Svi kukaju da je teško, al' meni dobro, uzmem 70 evra dnevno!
Refko, Foto: CENTRALNA.BA / YOUTUBE

SVE OBJASNIO

OVO JE PRAVA ISTINA O PRODAVCIMA NA PLAŽAMA: Svi kukaju da je teško, al' meni dobro, uzmem 70 evra dnevno!

Refko iz mesta Han Bila kod Travnika sezonski prodaje kukuruz na plažama u Makarskoj već četiri godine

Objavljeno:

Gotovo da nema turiste koji makar jednom nije pomislio koliko zarade prodavci kukuruza, kokica i krofni na plažama u regionu tokom sezone. Obično te cifre u razgovorima odu u nedogled, pa se na kraju dođe do sume koja prevazilazi direktorsku platu. Međutim, pravu istinu znaju samo oni koji s korpom ili kantom punom kukuruza obilaze plaže po najvećem suncu.

Refko iz mesta Han Bila kod Travnika sezonski prodaje kukuruz na plažama u Makarskoj već četiri godine. Kako je rekao za portal Centralna.ba, ove godine, prodaja je pala, skoro na pola, ali, tvrdi, ipak i dalje može lepo da se zaradi.

- Radim ovde preko leta, prodajem kukuruz. Zadnje tri godine i danas, pedeset posto je palo. Prošle godine najviše sam prodao 240 kuruza, a ove godine, 170. Da je ko prošle, bilo bi i 300 dnevno. Ja sam ipak zadovoljan, meni je dobro. Zaradim od 50 do 70 evra dnevno. Svi ostali se žale, kažu slabo, al' meni je dobro", rekao je on.

Prosečna cena kukuruza na hrvatskoj rivijeri iznosi oko dva evra, te da bi zaradio sedamdeset evra Refko mora da proda više od trideset komada, što je, ako u obzir uzmemo konkurenciju, ali i vremenske uslove, više nego naporan posao.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.