POLICAJCI U PRNJAVORU SPREČILI SILOVANJE DEVOJČICE (12): Kod dvorišta škole JEZIV HOROR, počeli su da je ljube i ..
Bosanska policija / Ilustracija, Foto: Profimedia

SPREČILI TRAGEDIJU

POLICAJCI U PRNJAVORU SPREČILI SILOVANJE DEVOJČICE (12): Kod dvorišta škole JEZIV HOROR, počeli su da je ljube i ..

Istovremeno, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor uhapšenim napasnicima, a o određivanju mere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci

Objavljeno:

Prnjavorski policajci su, srećom, uspeli da spreče silovanje 12-godišnje maloletnice od strane dvojice mladića, M.K. (21) i M.N. (23), čime je potvrđeno pisanje „Novosti“ o dramatičnom događaju koji se u noći između utorka i srede odigrao u dvorištu Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ u Prnjavoru.

„Novosti“ saznaju da je reč o Mehmedu K.(21) i Milanu N.(23), koji su od ranije poznati po raznim prekršajnim i krivičnim delima.

Istovremeno, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor uhapšenim napasnicima, a o određivanju mere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

- Tužilac je stavio predlog za određivanje pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni dovršiti ili ponoviti krivično delo i iz razloga što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda-naveli su u tužilaštvu. Pravu buru i lavinu komentara tokom dana izavala je vest nekih medija „Užas u Prnjavoru: Dvojica mladića silovala devojčicu (12)!“. Kako smo utvrdili, a i objavili, devojčica, srećom, nije silovana!

foto: Profimedia

U saopštenju broj:IT-149/20 od dana 23.07.2020.godine, a u vezi sa prijedlogom za određivanje mjere pritvora za dva osumnjičena lica iz Prnjavora, preciziramo da su počinili krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina u POKUŠAJU iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1. a u vezi sa članom 22. KZ RS-pojasnili su u dodatnom saopštenju OJT.

Kako smo pisali, policija je alarmirana u utorak oko jedan sat iza ponoći od strane 15-godišnjeg Prnjavorčanina L.Ž., koji je telefonom dojavio da se nalazi nadomak SŠC, gde je bio sa malodobnom drugaricom. Nešto pre toga, po njegovoj prijavi, prišala su ima dva nepoznata muškarca od kojih jedan od njih pokušava da izvrši obljubu nad devojkom.

foto: stock

L.Ž. je pristiglim policajcima ispričao da su ga mladići prislili da napusti mesto njihovog verbalnog sukoba i napada na maloletnicu, a da mu je jedan od njih oduzeo mobilni telefon kada je pokušao da nazove policiju. U obližnjoj ulici on je uspeo da zaustavi jedan automobil i sa vozačevog telefona pozove u pomoć policiju.

Policajci su ubrzo u Boleslavečkoj ulici pronašli mladiće i devojku. Ona je ispričala da je odmah nakon što su iz dvorišta škole oterali njenog druga, jedan od dvojice mladića počeo da je ljubi i hvata rukama po delovima tela, u čemu je, srećom, sprečen dolaskom policije.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.