DO KRAJA GODINE ĆEMO SVI BITI ZARAŽENI! Dramatično PREDVIĐANJE epidemiološkinje KRISTINE BEVANDE!
Kritično i u Mostaru, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/FEHIM DEMIR

zastrašujuće!

DO KRAJA GODINE ĆEMO SVI BITI ZARAŽENI! Dramatično PREDVIĐANJE epidemiološkinje KRISTINE BEVANDE!

U Domu zdravlja Mostar problem predstavlja nedostatak maski i rukavica.

Objavljeno:

Zaposleni u Domu zdravlja u Mostaru prošle nedelje uputili su dramatičan apel. Navode da neće dugo izdržati zbog stalnog povećanja broja zaraženih koronavirusom.

Kristina Bevanda, specijalizant epidemiologije za Dom zdravlja Mostar, kaže da je za nju opasnost od kovida 19 otpočela otkako su počele da stižu vesti o zaraženima u Italiji.

Kako Blic prenosi pisanje Dnevnog avaza, ona mesecima nije imala slobodan dan.

"Svi smo se nadali da će u letnjem periodu virus biti među nama, ali da neće imati značajniji uticaj na svakodnevni život. Međutim, dogodilo se upravo suprotno. Imamo konstantan, značajan i uporan porast broja obolelih", kazala je dr Bevanda i dodala da zabrinjava što oboleva i sve više mlađih osoba.

Razlog za to je što su, kako bjašnjava, mladi ljudi mobilniji. "Najveći strah od početka cele priče nam je jesen. Niko ne zna šta će se dogoditi", ističe Bevanda za "Dnevni avaz".

U Domu zdravlja Mostar problem predstavlja nedostatak maski i rukavica.

"Imamo gumirana odela koja možemo upotrebljavati, ali s maskama i rukavicama smo skoro na nuli. Donacije više ne pristižu, a vrlo je teško nešto kupiti svojim sredstvima, jer su cene previsoke. Iskreno, bojim se za svoju porodicu, za decu i bližnje. Plašim se da ćemo do kraja godine svi biti inficirani", dodaje ovaj epidemiolog. Najveći smo neprijatelji sami sebi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.