MIGRANT IZBO MLADIĆA U CENTRU GRADA: Policija ga pojurila, on NAPAO I NJIH!
Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR, Ilustracija

težak incident

MIGRANT IZBO MLADIĆA U CENTRU GRADA: Policija ga pojurila, on NAPAO I NJIH!

Policajci su uzalud u više navrata govorili "stop, policija"

Objavljeno:

Prava drama odigrala se u noći sa četvrtka na petak, nakon što su alarmirani policajci iz starog dela Sarajeva da je slomljen izlog na jednoj radnji u ulici Bravadžiluk na Baščaršiji.

Migrant iz Maroka slomio je izlog na radnji, a u tom momentu je naišao policajac u civilu. Lopov je krenuo da beži, a u poteru je krenuo policajac kojem su se pridružila još dvojica uniformisanih kolega.

Policajci su uzalud u više navrata govorili "stop, policija". Sve je čuo jedan mladić koji je odlučio pomoći policiji. Njegov potez ga umalo nije koštao glave, jer je migrant bio naoružan s nožem. U trenutku kada je hrabri Sarajlija pokušao da ga zaustavi i savlada, migrant je izvukao nož i ubo ga u rame.

Tu nije bio kraj drami, jer je migrant nastavio da beži. Policajci su uspeli da ga sustignu tek kod osnovne škole Edhem Mulabdić. Ratoborni migrant je ponovo krenuo s nožem u napad, ovog puta na policajca.

Nakon što su ga razoružali i savladali, predat je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Povređeni mladić zadobio je lakše povrede.

Marokanac H.L. (18) se tako sumnjiči za tri krivična dela - napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, nanošenje lakih povreda, kao i oštećenje tuđe stvari.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.