ISTI JE NAROD S OBE STRANE GRANICE: Korona podelila Hrvate, Zagreb uveo Hercegovcima karantin!
Malo se ljutimo kad nam dođe poruka iz Hrvatske pa je dočekamo na različite načine, Foto: Fonet

koronavirus

ISTI JE NAROD S OBE STRANE GRANICE: Korona podelila Hrvate, Zagreb uveo Hercegovcima karantin!

Hrvati, smatra, treba jasno da kažu da su deo hrvatskog naroda

Objavljeno:

Predsednik HDZ BiH Dragan Čović kritikovao je Hrvatsku zbog odluke da uvede obavezni 14-todnevni karantin za građane BiH I poručio da su “Hrvati jedan narod”.

"Malo se ljutimo kad nam dođe poruka iz Hrvatske pa je dočekamo na različite načine jer je nas upravo ograničavanje naššeg kretanja iscrpilo u prethodna dva ili tri meseca psihološški i drugi način", kazao je Čović sinoć u Mostaru prilikom obeležavanja akcije "Lipanjske zore".

Hrvati, smatra, treba jasno da kažu da su deo hrvatskog naroda i da na, kako je rekao, na jedan mudar način I jasnom komunikacijom sa donosiocima tih odluka brzo deluju da one budu promenjene.

"Hrvatski narod je jedinstven narod s obe strane ove našše granice i to neće nikakva drušštvena, i bilo kakva evropska i slična granica promeniti, pa i u ovim iskuššenjima nemojmo pasti u napast izliva osećanja. Ostanimo zbijenih redova jer ćemo na taj način poslati jasnu poruku i predstavnicima druga dva naroda u BiH, međunarodnim institucijama i braći u Republici Hrvatskoj da je ovo domovina hrvatskog naroda, na koju smo ponosni i koju žželimo da organizujemo na način da nas predstavljaju legitimni predstavnici u svakom delu BiH", poručio je Čović, preneo je sarajevski portal Klix.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.