U BEKSTVU IZ HOTELA SLOMILA STOPALA: Ovo su detalji optužnice FATALNE SUNITE koju terete za ubistvo!
Suđenje optuženoj će se nastaviti, Foto: Printscreen Instagram

uskoro suđenje

U BEKSTVU IZ HOTELA SLOMILA STOPALA: Ovo su detalji optužnice FATALNE SUNITE koju terete za ubistvo!

Nakon što je prijateljica dovezla iz Jablanice, iz tog grada je uz pomoć jednog taksiste otišla do Turbeta kod Travnika gde joj živi familija. Tu se policiji predala u večernjim satima.

Objavljeno:

Kako saznaje portal Dnevni Avaz, u Kantonalnom sudu Mostar u ponedjeljak, 18.maja, počinje suđenje Suniti Hindić (21) optuženoj za ubistvo Nina Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mestu Buna kod Mostara.

Ovu informaciju je za Avaz potvrdila i braniteljka optužene, advokatica Nada Dalipagić,

Prema optužnici Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, koju zastupa tužiteljka Tanja Marčinko, Hindić se tereti da je 4. oktobra 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu „Ville Ivanković“ u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, u nameri da ga usmrtiti, ispalila hitac u njegovom pravcu.

Usled zadobijene prostrelne rane Ivanković je obilno iskrvario i na licu mesta podlegao. Hindić je, nakon ubistva, uspela pobeći zahvaljujući jednoj prijateljici koja je po nju došla svojim automobilom, a koju je čekala sa zadnje strane motela.

foto: Facebook printscreen

Prilikom bega iz hotela, skočila je sa zida i polomila stopala. Nakon što je prijateljica dovezla iz Jablanice, iz tog grada je uz pomoć jednog taksiste otišla do Turbeta kod Travnika gde joj živi familija. Tu se policiji predala u večernjim satima.

Hindić se 22. aprila pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Mostaru izjasnila da nije kriva za jelo koje joj se stavlja na teret, a krajem marta joj je produžen pritvor do izricanja presude ili nove odluke Suda, a najduže još dve godine računajući do 20. marta 2020., kao dana potvrđivanja optužnice protiv nje.

foto: Printscreen/Facebook

Inače, proteklih dana su čelnici pravosudnih institucija u saradnji sa nadležnim iz Zavoda za javno zdravlje Hercegovačko-neretvanskog kantona, s obzirom na znatno poboljšanu epidemiološku situaciju, razrađivali plan za održavanje sudskih procesa, pogotovo, kada je reč o ovakvim predmetima.

Kantonalni sud Mostar ima veliku dvoranu u kojoj se može osigurati tzv.socijalna distanca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.