UKLETA PROSLAVA FIRME U KONJICU: Vozač UMRO, direktor u bolnici, još 22 radnika ZARAŽENO! (VIDEO)
Firma Igman, Foto: Youtube printscreen

KLASTER U BIH

UKLETA PROSLAVA FIRME U KONJICU: Vozač UMRO, direktor u bolnici, još 22 radnika ZARAŽENO! (VIDEO)

Nadležni su objavili da je na tom skupu došlo do širenja korona virusa

Objavljeno: 16:32h

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet i vrši provere o skupu koji je organizovan 11. marta u firmi Igman u Konjicu, potvrđeno je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

U ovom trenutku iz Tužilaštva za BIRN BiH nisu mogli dati više detalja o istrazi, koja je pokrenuta nakon što je ta firma organizovala skup povodom godišnjice kompanije.

Nadležni su objavili da je na tom skupu došlo do širenja korona virusa.

Prvi slučaj koronavirusa u BiH zabeležen je 5. marta u Banjaluci, posle čega su stručnjaci preporučili da se izbegavaju okupljanja.

Ranije su iz firme Igman izdali saopštenje u kojem su naveli da je naredba o zabrani održavanja javnih skupova na području Federacije BiH doneta 17. marta, te da je skup održan u skladu s merama koje su tada bile na snazi.

Nakon što je potvrdjeno da je direktor firme Đahid Muratbegović pozitivan na korona virus, kompanija Igman je obustavila proizvodnju na period od dve sedmice.

Prema poslednjim informacijama, u Konjicu je posle zabave nastao takozvani klaster zaraženih virusom, a do sada su 22 potvrđena slučaja.

Juče je preminuo vozač direktora Muratbegovića, a sam Muratbegović danas je hospitalizovan u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru.

Do danas je boravio u kućnoj izolaciji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.