KOBNA SVAĐA ZBOG RAKIJE: Čobanin uhapšen jer je UBIO GAZDU
Gazda odbio da mu da rakiju, Foto: Profimedia

Neverovatno

KOBNA SVAĐA ZBOG RAKIJE: Čobanin uhapšen jer je UBIO GAZDU

Osumnjičeni čobanin Uroš Šuvira već je odležao kaznu od osam godina zatvora zbog ubistva komšije Muharema Beširevića (75) u Sijekovcu.

Objavljeno:

Čobanin Uroš Šuvira (38) iz Sijekovca kod Broda uhapšen je zbog sumnje da je ubio svog gazdu Zdravka Bosančića (87) u selu Gornje Ratkovo kod Ribnika.

Zločin se dogodio u ponedeljak oko 3.30 u Bosančićevoj kući u Gornjem Ratkovu. Prema nezvaničnim informacijama, zločinu je prethodila svađa između čobana i gazde zbog rakije. Navodno je Šuvira tražio od gazde da mu da rakiju, što je ovaj odbio. Došlo je do naguravanja i tuče i, prema jednoj verziji priče, čobanin je snažno odgurno Bosančića, koji je navodno pao i glavom udario o sto i preminuo. Druga verzija kaže da je čobanin pretukao gazdu i naneo mu povrede glave od kojih je preminuo.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković Vidović potvrdila je da je Bosančićevo telo pronađeno u njegovoj kući. Na licu mesta uviđaj je izvršila dežurni tužilac Žana Bojić, zajedno sa kriminalističkom policijom PU Mrkonjić Grad i specijalistom sudske medicine.

- Tužiteljka je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mere na utvrđivanju svih okolnosti tog događaja, a naložena je i obdukcija. Uhapšena je jedna osoba, nad kojom je u toku kriminalistička obrada - rekla je Đaković Vidović.

Meštani Gornjeg Ratkova su u šoku i kažu da je Bosančić bio dobar domaćin, koji se bavio poljoprivredom i stočarstvom. Pričaju da je godinama u penziji, koju je zaradio radeći u lokalnoj školi.

- Zdravko je bio dobar i fin čovek. Živeo je sam, ali su ga redovno obilazili sin i njegova porodica. Oni imaju veliko stado ovaca, uvek su zapošljavali čobane, koji su se vrzmali oko imanja. Priča se da je jedan od tih čobana uhapšen zbog ubistva - kažu meštani.

Porodica ubijenog Zdravka u javnosti se pominjala u maju 2018. kada im je grom ubio stado od 89 ovaca. U medijima su pominjani kao jedna od najstarijih porodica u Opštini Ribnik, čiji su članovi bili dugovečni, a neki su poživeli i preko 100 godina.

POZNAT POLICIJI

Osumnjičeni čobanin Uroš Šuvira već je odležao kaznu od osam godina zatvora zbog ubistva komšije Muharema Beširevića (75) u Sijekovcu. Zločin se dogodio u julu 2007. godine. U presudi dobojskog Okružnog suda navodilo se da je u noćnim satima ušao u kuću žrtve i vikao mu da se "kloni njegove majke". Došlo je do tuče u kojoj je brutalno pretukao Beširevića koji je podlegao povredama glave. Tokom suđenja je tvrdio da nije imao nameru da ubije Beširevića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.