OVAJ BALKANSKI GRAD JE ZABRANIO RAD NEDELJOM! Da li će ostali pratiti ovaj primer?
Višegrad zabranio rad nedeljom, Foto: Youtube printscreen

nova odluka

OVAJ BALKANSKI GRAD JE ZABRANIO RAD NEDELJOM! Da li će ostali pratiti ovaj primer?

Građani, privrednici i trgovci su mišljenja da radnici treba da imaju slobodan dan

Objavljeno:

Odlukom Skupštine Opštine Višegrad, prodavnice, uslužni objekti i zanatlije od 1. decembra neće moći da rade nedeljom i neradnim danom.

Građani, privrednici i trgovci su mišljenja da radnici treba da imaju slobodan dan, ali i da treba organizovati rad potrebnih službi nedeljom i neradnim danima, prenosi portal Indikator.ba pozivajući se na BHRT.

- Što se tiče radnog vremena radnji u Višegradu, mi nismo pogođeni odlukom opštine Višegrad pošto iz određenih razloga nedeljom ne radimo. Naše mišljenje je da, ako hoćemo da Višegrad bude turistički grad, on mora da radi i nedeljom i praznicima - kaže vlasnik prodavnice Srpko Baranac.

U lokalnoj upravi navode da je osnovni cilj odluke da se radnicima olakša rad i da dobiju jedan slobodan dan u sedmici.

- Na Skupštini su odbornici jednoglasno usvojili odluku o neradnom vremenu nedeljom i cilj odluke jeste da se olakša radnicima i da imaju jedan slobodan dan - kaže Ana Bogdanović, načelnica Odeljenja za privredu i društvene delatnosti.

Neradnim danom i nedeljom moći će da rade od 6:00 do 23:00 sata kiosci, cvećare, prodavnice sa pogrebnom opremom, subjekti koji pružaju usluge zabave i priređivanja igara na sreću, vulkanizeri i auto perionice, kao i subjekti registrovani za trgovinu na malo polovnim vozilima, navodi se u informaciji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.