OVAKAV SNIMAK SA NADZORNE KAMERE NIKO NIJE OČEKIVAO! Novi detalji u slučaju UBISTVA LANE BIJEDIĆ!
Lana Bijedić, Foto: Printscreen/facebook

užas

OVAKAV SNIMAK SA NADZORNE KAMERE NIKO NIJE OČEKIVAO! Novi detalji u slučaju UBISTVA LANE BIJEDIĆ!

Lana je te kobne nedelje trebala da otputuje u Sarajevo, gde je upisala fakultet...

Objavljeno:

Stravično ubistvo Mostarke Lane Bijedić (19) i dalje je prekriveno velom tajne. Od surove potvrde da je baš njeno telo izvučeno iz reke Studenčice u mestu Studenci kod Ljubuškog, danas se prošlo mesec dana.

Policiju je 6. septembra u večernjim satima njena majka Nina obavestila o nestanku s obzirom na to da joj se nije javljala na pozive. Lana je te kobne nedelje trebala da otputuje u Sarajevo, gde je upisala fakultet.

Obaveštenje o njenom nestanku preko društvenih mreža dale su i njene prijateljice, koje su se i jučer prigodnim sećanjem setile svog „anđela“. Na žalost, nepuna dva sata nakon prave nestanka, telo nesuđene brucoškinje pronađeno je u reci Studenčici.

Uočio ga je ribar, koji je na tom području često pecao. Obdukcija je pokazala da je nesrećna devojka udarana, davljena i bačena u reku, a od tada u policiji i u Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona, pod čijim se nadzorom vodi istraga, nisu našli nikakav trag koji će ih odvesti do njenog ubice.

U rekonstrukciji njenog kretanja, koja je urađena u prvoj sedmici od ubistva, utvrđeno je da se devojka autobusom zaputila do Čapljine, odakle je sa stanice pešačila sve do naselja Trebižat, gde joj se gubi trag.

foto: Facebook / Nina Bijedić

Ali, prema poslednjim informacijama, koje smo dobili od naših izvora bliskih istrazi, utvrđeno je da je Lana viđena i na vijaduktu Studenci auto-puta koja vodi prema Bijači, a ispod kojeg je njeno telo nađeno. Snimila je i nadzorna kamera. Ta je informacija dodatno zamrsila njen tok kretanja.

S obzirom na to da se sa vijadukta do mesta gdje je pronađena može doći pešice makadamskim putem, istražitelji su posljednjih dana češljali i to područje, ali ništa, nažalost, nisu našli.

poput kupališta Božjak, gde je Lana sa majkom i prijateljicama često boravila tokom leta, ali korisnih tragova nije bilo. Ni njene beleške i laptop nisu bili od koristi, a istražitelji i tužilački tim polažu sve nade u njen telefon, koji je još na otključavanju u jednoj agenciji u Nemačkoj, i na rezultate brojnih veštačenja koja se rade u Federalnoj upravi policije (FUP).

Zanimljivo je da ni članovi njene porodice, koji su odbili kontakt sa medijima, kao ni prijateljice, kako su to naveli u policiji, nemaju nikakvih saznanja o tome zbog čega se Lana zaputila tog dana u Čapljinu, odnosno prema Ljubuškom, te da, praktično, i njih muči odgovor na to pitanje.

"Verujte da intenzivno radimo na rasvetljavanju ovog teškog, gnusnog dela i ulažemo maksimalne napore da ovaj slučaj rešimo. Ovo nam je, uistinu, prioritet svih prioriteta", poručio je u kratkoj izjavi Milan Galić, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona.

(Espresor.s/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.