TREBALO JE DA KRENE NA FAKULTET, ALI JE NEKO PREMLATIO I BACIO U REKU! Policija ima JEDAN TRAG koji vodi ka UBICI
Lana Bijedić, Foto: Printscreen/facebook

rekonstrukcija događaja

TREBALO JE DA KRENE NA FAKULTET, ALI JE NEKO PREMLATIO I BACIO U REKU! Policija ima JEDAN TRAG koji vodi ka UBICI

Lanini poznanici ispričali su za Hercegovački kako je sve vreme pre nestanka bila uzbuđena zbog selidbe u Sarajevo

Objavljeno:

Idem s prijateljicom na kafu, zadnje je što je Lana Bijedić (19) iz Mostara rekla majci prošle nedjelje. Uporno ju je kasnije zvala na telefon, no Lana je već tad bila mrtva.

Kako piše Hercegovački portal, majka Nina, inače dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru, dobila je njenu prijateljicu, no ova joj je rekla kako se tog dana nisu trebale sastati. U porodici je zavladala panika jer je Lana trebala i na voz za Sarajevo, u kojem je nedavno upisala fakultet.

Nestanak su prijavili policiji, koja je odmah pokrenula potragu. Najgore vesti za roditelje stigle su u nedjelju naveče, kad je Lanino beživotno telo pronašao ribar u reci Studenčici u mestu Studenci nedaleko od Ljubuškog. Kako saznajemo od istražitelja, muškarac isprva nije znao na šta je točno naleteo. U okolini je bilo raznog smeća te je telo uspeo nekako da dovuče do obale. Nazvao je policiju. - U 18.35 sati dežurni u Policijskoj upravi Ljubuški zaprimio je telefonsku prijavu da je u mestu Studenci, ispod nadvožnjaka u reci, uočeno beživotno telo - saopštili su iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije. Uz patrolu je do ribara stigla i Hitna pomoć.

S obzirom na zahtevan teren, u pomoć su pozvali i Gorsku službu spašavanja iz Ljubuškog.

- Mi smo taman završili s vežbom oko 19 sati, kad smo dobili poziv. Tamo smo bili u roku od 20 minuta, no nismo smeli da izvadimo telo iz reke sve dok nije stigao veštak - rekao nam je Bruno Grgić iz GSS-a Ljubuški, koji je koordinirao akcijom.

Uz njega je bilo ukupno 12 spasilaca. Naime, uz samu reku je sagrađen zid visine 1,5 metra kako voda ne bi odnosila obalu ispod nadvožnjaka. Spasioci su se spustili u blato te su telo prebacili na suvo do patolog i kriminalista. Kako neslužbeno doznajemo, od trenutka smrti je prošlo tek nekoliko sati jer telo 19-godišnjakinje nije bilo ukočeno.

Dok su je pregledavali, pišu policajci, uz nju su pronašli i njene dokumente. Samo 10-ak metara od mesta gde su je izvukli navodno su zabeležili tragove borbe. Zbog mraka su morali da prekinu uviđaj te su ga nastavili u ponedjeljak. Češljali su teren ne bi li pronašli moguće nove dokaze ko je bio s Lanom. Prvi rezultati obdukcije u Mostaru pokazali su kako su joj našli hematome na glavi koji su nastali snažnim udarcima. - Na vratu je bilo tragova gušenja te je imala rane na rukama i rebrima - rekao je za Federalnu novinsku agenciju Josip Aničić, kantonalni tužitelj Zapadnohercegovačkog kantona. Zasad nemaju tragova da je devojka bila silovana te o svemu čekaju pismeni nalaz i mišljenje sudskih veštaka.

Aničić je potvrdio i kako su uz devojku pronašli i njen ugašeni mobilni telefon. Poslali su ga na veštačenje u Sarajevo. Prema informacijama iz tužiteljstva, zasad niko nije priveden i osumnjičen za ubistvo. Lanini poznanici ispričali su za Hercegovački kako je sve vreme pre nestanka bila uzbuđena zbog selidbe u Sarajevo. Tamo je navodno pronašla i stan. Nažalost, ne znaju kome se i kako mogla toliko zameriti da bi je ubio. Od Lane su se u ponedjeljak oprostili prijatelji i vodstvo njene bivše Srednje građevinske škole iz Mostara.

- Juče nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu devojku, zainteresovanu za mnoge teme o kojima njeni vršnjaci često i ne razmišljaju. U našoj školi i u našim srcima ostavila je traga svojom osobnošću. Osvajala je nagrade na takmičenjima iz engleskog jezika i kulturnog nasleđa. U ime sećanja na Lanu, u našoj školi danas su bili skraćeni časovi. Učenici su u tišini, svojim uzornim ponašanjem te razgovorom s profesorima i direktoricom, odali počast našoj Lani. Iskrena saučešće porodici preminule u ime svih učenika i radnika - napisali su na stranicama škole. Inače, Lana potiče iz porodice Bijedić, kojoj je pripadao i pokojni političar i bliski saradnik Josipa Broza Tita - Džemal Bijedić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.