OD*EBI, NAUČI DA KAŽEŠ STOP! JEDI GO*NA ČUVA ŽIVCE! Brankica (33) ima rak i 10 saveta ZA SVE, ZAPAMTITE OVO
Brankica (33) ima rak i 10 saveta ZA SVE, Foto: BRANKICARAKOVIC / INSTAGRAM

VAŽNA LEKCIJA

OD*EBI, NAUČI DA KAŽEŠ STOP! JEDI GO*NA ČUVA ŽIVCE! Brankica (33) ima rak i 10 saveta ZA SVE, ZAPAMTITE OVO

Naime, ona je napisala određene životne lekcije, a za barem jednu ćete reći sebi "ovoga treba da se pridržavam"

Objavljeno:

Brankica Raković je majka, supruga, ćerka, sestra, prijateljica. Ona hrabro vodi svoju najveću životnu borbu - borbu za goli život.

Ponosno, nasmejano, optimistično, jasno i glasno suprotstavila se karcinomu, a svoju bitku bije javno. Ona ponosno nosi svoju novu frizuru koju ima kao posledicu hemioterapije, a nju upotpunjuje čarobnim osmehom koji zrači snagom, onom majčinskom, jer ona želi da raste uz svoju Lolu.

U jednom od poslednjih postova ona je navela da je u nedelju navela da je svega nekoliko dana deli od 33 rođendana, i da kao majka koja je imala dva tumora ima da kaže svima ono što nije tako prijatno.

Naime, ona je napisala određene životne lekcije, a za barem jednu ćete reći sebi "ovoga treba da se pridržavam".

Ovo je post koji je objavila:

Njen status prenosimo vam u celosti:

Na 3 dana od 33 pune godina, jedno dijete, jedan muž, jedna promjena posla i dva tumora kasnije imam da vam kažem 10 stvari koje od mene niste ni tražili da čujete: 1. "Jedi govna" spašava kilograme živaca. Ma koliko bilo nekulturno. 2. Čak i ljudi za koje si bio spreman da daš bubreg mogu da odu - zato čuvaj bubrege. 3. Prijatelj je osoba koja neće dozvoliti da te neko pljuje u tvom odsustvu, ali će tebe pljunuti u lice ako si gad. A svi smo ponekad. 4. Rak se dešava svakome. Prepipavaj se. Vjeruj instinktu. Traži tri mišljenja. 5. Vjeruj želudcu. Srce i glava su skloni prevarama. 6. Znam da ti je važno šta misle drugi. I u redu je. Samo nemoj da oni budu glasniji od onog što ti misliš o sebi. Nekad u negativnim mišljenjima okoline ima istine. Odmjeri i vjeruj sebi i u sebe. 7. Suprotno današnjim filozofijama: Ne stavljaj samo sebe na prvo mjesto. Na prvom mjestu ima mjesta i za tebe i za sve one ljude koje voliš i koji te vole. Neka vas tu da se dopunjujete. Sama ćeš pošandrcati. 8. Ne krivi se. Probaj da u rekapitulacijama sebe, svog ponašanja, svojih djela ne tražiš nužno šta si pogriješila, šta ti je ružno, šta može bolje. Pohvali se. @samo_nezno_prema_sebi molim te. 9. Odjebi. Nauči da kažeś "stop". Ne želim da vas slušam. Ne želim da me dodirujeś. Ne želim da kuvam. Ne želim danas da budem majka. Ne želim danas da budem korisna. Neću prosto. Nauči da nećeš. 10. Imaj svojih 10 uvijek u glavi. Jer sve ono što ti bilo ko da kao savjet ne mora da znači da će biti korisno i tebi. Ko te zna bolje od tebe? Tri dana do 33 godine. Brankice, preživjela si.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.